Koraljka Kovač i Lea Popinjač u Galeriji Kaptol

Svečano otvorenje izložbe u zagrebačkoj Galeriji Kaptol označilo je iduću etapu ovog umjetničkog prostora koji je počeo s radom ove godine u siječnju.

Druga po redu izložba u ovom obnovljenom izložbenom prostoru predstavila je djela umjetnica Koraljke Kovač i Lee Popinjač, koje su svojim sinergijskim pristupom i komplementarnim estetikama uspjele stvoriti jedinstven vizualni dijalog.

Koraljka Kovač predstavila je svoj novi ciklus slika koje odišu vitalnošću kroz primjenu vedrih, živopisnih boja i tematike koja slavi životnu radost i optimizam. Njezine kompozicije karakterizira fluidnost forme i dinamična paleta, koje zajedno stvaraju impresiju vizualne lepršavosti i emotivne pozitive.

S druge strane, Lea Popinjač prvi put je predstavila zagrebačkoj publici izbor radova iz svojeg intrigantnog ciklusa ‘Koža’. Ovi radovi istražuju teksturalne kvalitete i metaforičke kapacitete kože kao medija koji dokumentira vremenske transformacije, odražavajući tako životni tijek i inherentnu ljepotu procesa starenja. Njezina djela su introspektivna i evokativna, nudeći gledatelju prostor za refleksiju o prolaznosti i estetici prirodnog starenja.

Izložba, koja je prodajnog karaktera, u fokusu ima intimne ženske narative te poziva sve posjetitelje da do 27. travnja dožive ove duboko osobne i umjetnički elaborirane priče. Po završetku ove izložbe, Galerija Kaptol nastavit će sa svojim impresivnim programom, uključujući djela renomiranih umjetnika kao što su Dušan Džamonja, Edo Murtić i Ivo Friščić, čime se potvrđuje njezina posvećenost promicanju kako etabliranih tako i nadolazećih umjetničkih snaga.

S. J. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , ,