Ksenija Kušec predstavila roman Sobe

Promocija romana ‘Sobe’, drugog po redu autorice Ksenije Kušec, održana je u zagrebačkom caffe baru Sova.Ksenija Kušec i Ludwig Bauer‘U svojem novom romanu bavim se pohlepom. Vidjela sam je na djelu i u jednom je trenu došla do apsurda. Ljudi u situacijama grabeža postaju neprepoznatljivi’, tim je riječima spisateljica Ksenija Kušec ljetos u našem intervjuu najavila roman ‘Sobe’, upravo objavljen u izdanju Centra za kreativno pisanje (CeKaPe) iz Zagreba.

Kao osoba koja voli promatrati ljude i njihovo ponašanje u svakodnevnim situacijama, a posebice kada se ono pretvori u grotesku, Ksenija svoja zapažanja i kao autorica prenosi na papir. O sobama, u kojima možemo biti i mentalno skučeni, i kojih je uvijek premalo kada je riječ o obiteljskom nasljedstvu, govori u novom romanu čija je radnja najvećim dijelom smještena na jedan neimenovani dalmatinski otok.

‘Ksenijin talent, lakoća pripovijedanja i blag, doziran humor prepoznaje se i u novom romanu Sobe‘, istaknuo je njezin mentor i urednik knjige Ludwig Bauer.

Ksenija Kušec-SobeO ponekim detaljima iz romana, poput djeda koji svakome prepričava svoje infantilne priče ili pak ‘muškaraca koji lako odustaju’, govorio je predstavljajući ovu knjigu književnik Roman Simić Bodrožić.

Kao spisateljicu i polaznicu radionica Centra za kreativno pisanje, gdje je prvi put došla prije četiri godine, Kseniju Kušec predstavila je i voditeljica CeKaPe-a, Sanja Vučković, naglasivši kako su sjajne metafore ono što najviše voli i cijeni u njezinim knjigama.

Predstavljanjem romana ‘Sobe’ obilježen je i kraj semestra ovogodišnjih kreativnih radionica pisanja CeKaPe-a, koji se nastavlja već početkom 2015. godine. U neslužbenom, glazbenom dijelu večeri, publika je imala prilike čuti odlične izvedbe književnika i kantautora Stjepe Martinovića uz gitaru, Denisa Špičića, frontmena grupe Detektiv Jones, i kantautoricu Saru Renar.

Renata Cisar / Foto: CeKaPe


Pročitajte još: Ksenija Kušec: Sobe , Ksenija Kušec: Za pisanje nije dovoljan samo potencijal


 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,