Kuharica s receptima restorana Okrugljak

Na gastro druženju u Okrugljaku, povodom predstavljanja kuharice jedinstvenih recepata, otkrivene su slatke tajne stogodišnjeg postojanja ovog najzagrebačkijeg restorana.Daniela Gajski, Danijela Kovačević, Berislava Picek, Božo Crnjac, Iva Šulentić i Anja Bauer MinkaraU društvu medija prezentirana su jela koja su godinama sladila nepca gostiju koji svjedoče tradiciji i kvaliteti restorana, a koji već godinama uspješno vodi Božo Crnjac. Kuharica recepata stogodišnje tradicije Okrugljaka najbolje će dokazati i prikazati kvalitetu te uspješnu priču koja se desetljećima gradila uz puno ljubavi i truda.

Urednica kuharice Daniela Gajski oko sebe je okupila tim profesionalaca koji su ove gastro stranice učinili idealnim štivom za sve ljubitelje dobre hrane. Za fotografiju je bila zadužena Berislava Picek, stilistica za hranu bila je Danijela Kovačević, dok je dizajn i pripremu odradila Anja Bauer Minkara iz agencije Brandoctor.

Gotovo sve što je najbolje u hrvatskoj gastronomiji u određenom se obliku pojavljuje u Okrugljaku, vrhunskom restoranu koji je ujedno i neizostavni dio kulture grada Zagreba. Okrugljak je vjerojatno jedan od najtradicionalnijih restorana u sjevernom dijelu Hrvatske. Na gastronomskom i tradicijskom meniju grada Zagreba, Okrugljak je svakako ime koje gotovo cijelo stoljeće podjednako iznenađuje Zagrepčane i njihove goste svojom vrhunskom ponudom i visokim standardima, ali i zbog kulturoloških i socioloških aspekata koji se vežu uz ovaj restoran sa stogodišnjom tradicijom. Tome u prilog govore brojne nagrade i više nego zanimljiv popis gostiju.

Mjesto obojeno zelenilom brežuljaka čiju tišinu remeti žubor potoka, Zagrepčani su imali priliku upoznati prije 100 godina kad i započinje priča o Okrugljaku. Omiljeno izletište potpuno je preuređeno u svibnju 1971. godine. Interijerom dominira autohtoni, šestinski stil s, nažalost, pomalo zaboravljenim motivima. Kako motivi i ljudi koji čine povijest ovog prekrasnog mjesta ne bi ostali zaboravljeni postavljena je izložba fotografija koje su obilježile bogatu povijest Okrugljaka.

PRiredba

Tagged: , , , , , , , , , , , ,