Kultne knjige Miljenka Smoje u Splitu

U povodu 100. obljetnice rođenja Miljenka Smoje V.B.Z ponovno objavljuje njegove kultne klasike ‘Kronika o našem Malom mistu’ i ‘Kronika o Velom mistu’ (dio prvi i dio drugi).

Knjige koje su postale svojevrstan simbol Dalmacije i dalmatinskog duha i mentaliteta dostupne su u jedinstvenoj kutiji. Naslovnice svih knjiga, kao i kutiju, ilustrirala je Tisja Kljaković Braić koja je svojim ilustracijama na maestralan način oživjela Smojine neponovljive likove.

Miljenko Smoje ostavio je neizbrisiv trag na kulturnoj sceni Splita i šire. Njegovo bogato stvaralaštvo obuhvaća brojne knjige, serije i dramske tekstove koji su duboko ukorijenjeni u splitsku baštinu i svakodnevicu. Splitsko ljeto, međunarodna glazbeno-scenska manifestacija koja obuhvaća dramski, operni, baletni i koncertni program, a, uz Dubrovačke ljetne igre, najveći je i najstariji nacionalni kazališni festival, pružilo je platformu za proslavu i predstavljanje rada Miljenka Smoje te će promocija njegovih kultnih knjiga biti jedan od programa kojima završava ovaj značajni kulturni festival.

Predstavljanje kultnih knjiga Miljenka Smoje, ‘Malo i Velo misto’, održat će se na Šperunu u Splitu posljednjeg dana Splitskog ljeta, u ponedjeljak, 14. kolovoza u 19,30 sati. Feđa Klarić, Tisja Kljaković Braić, Ivica Ivanišević i Josip Antić govorit će o bogatstvu Smojinih priča i približiti nam književno stvaralaštvo koje nadahnjuje generacije.

Foto: Feđa Klarić


Verdijev Rigoletto otvorio 65. Splitsko ljeto

Znameniti Hrvati na poštanskim markama

Tagged: , , , , , , , , ,