Larí Marí: Bez ljubavi i mržnje

Potresna istinita priča protkana psihoanalizom, filozofijom i duhovnošću vodi nas na put spašavanja vlastitog života u kojem glavni lik, senzibilni, intuitivni Blue prekida emotivni genetski kod, koji kao i gene nasljeđujemo od svojih predaka, a kojim je, a da to ne znamo, svatko od nas određen sve dok te emocije ne osvijestimo.Lari MariIzrazito senzibilan i intuitivan glavni lik, dvadesetpetogodišnji Blue čija je duša vreća natovarena obiteljskim problemima očajnički traži izlaz iz labirinta u kojem su ga u trećoj godini ostavili roditelji, a to su mu ‘slučajno’ zaboravili reći. Koprca se nesvjestan osjećaja koji u njemu bukte i svako malo bacaju iskre koje u njemu pale plamen revolta koji stvara užareni obruč iz kojega je teško izaći. No uz pomoć psihijatra i psihologa dr. Fuga uspijeva prekinuti emocionalni genetski kod koji kao i gene nasljeđujemo od svojih predaka i koji nas određuju i koče na putu življenja vlastitog života. Blue se nalazi na zgarištu obiteljskog ognjišta koje je u njegovog trećoj godini razoren i dok su se njegovi roditelji ‘snašli’ u novim brakovima on ostaje napušten kod djeda i bake (očevih roditelja) sve do sedme godine u kojoj njegova baka koju smatra majkom umire, a za djeda koji mu je otac saznaje da mu nije pravi djed…

Ranjeni junak nije se borio samo s emocijama… Zgarište obiteljskog života, tragedije, napuštanje, razvodi i psihičko zlostavljanje nisu toga ratnika duše spriječili da kroči na put svjetla i osobnog spasenja.

‘Proza koja liječi’ nikako nije self help roman već duboko emocionalno literarno djelo koje nam govori o osjećajima usamljenosti, napuštenosti i nepripadanja, najdubljim i najbolnijim osjećajima koje ljudsko biće može doživjeti.

O autoricama:
Larissa Kunić (Larí) specijalist je energetske medicine i duhovne terapije. Marieta Kola (Marí) specijalist je intuitivne medicine i duhovne terapije. Suvlasnice su Entere Clinic, male klinike s velikom dušom u Opatiji, iz koje crpe svoje nadahnuće i pomažući mnogim klijentima stvaraju njihova djela. Roman ‘Bez ljubavi i mržnje’ prvi je iz ciklusa ‘Proze koja liječi’.

Usamljenost nije bila samo nešto izmišljeno
u mojoj glavi. Ona je bila stvarnost koja se dogodila.
Izašao sam iz tunela. Kroz glavu mi je prošla
zraka sunca. Oblak je nestao, a ledeni se oklop otopio.
Nema više pobunjeničke vatre. Duša mi je topla,
a oči sjajne. Preživio sam bijeg od samoće i vratio se
po sebe u tu davno zaboravljenu sliku, ne čekajući
nikoga da to učini umjesto mene.

Promocija je u zagrebačkoj knjižari Ljevak, u subotu, 26. travnja 2014. u 12 sati, a sudjelovat će glumica Nina Violić, urednica knjige i moderatorica Nives Tomašević te autorice Larissa Kunić i Marieta Kola.

Ljevak

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,