Legendarni Kojoti na finalu HaGeeF-a

HaGeeF najavljuje headlinera završnice 21.sezone najdugovječnijeg demo festivala u Hrvatskoj. Legendarni Kojoti zasvirat će 13. svibnja u ZCUK Regenerator uz pobjednike prošle i nove sezone festivala.Kojoti, jedni su od nositelja Fiju Briju generacije, koji su svojom eksplozivnom energijom protutnjali glazbenom scenom 1990-ih i obilježili generacije glazbenih entuzijasta svojim hitovima ‘Sto milja daleko od nje’, ‘Razuzdan i lud’, ‘Izgubljen u svemiru’, ‘Hodala je pola metra iznad zemlje’, ‘Zajaši zmaja’, ‘Halucinacija’ i ‘Trese, lupa, udara’. Vratili su se pod reflektore nakon dugih 17 godina i to u svojoj najjačoj postavi – Davor Viduka (gitara), Alen Marin (vokal), Vanja Marin (bas), Bobo Grujičić (bubanj).

Nakon trijumfalnog povratničkog koncerta u zagrebačkom Boćarskom domu, gdje su osvojili nove generacije fanova, nošeni valom jedne pozitivne, probuđene r’n’r energije, nastavljaju niz svirki.

Jedna od prvih postaja probuđenih Kojota je i završna večer 21. sezone HaGeeF-a, u subotu 13. svibnja u ZCUK Regenerator u Zaboku.

Dvadeset i jednu godinu poslije, nakon što je 1996. grupa entuzijasta pokrenula Hrvatski glazbeni festival, popularni HaGeeF ide dalje i nastavlja svoju borbu za što kvalitetnije predstavljanje nove hrvatske glazbene scene. Kao i prošle godine, dvadesetak najboljih bendova zasvirat će na regionalnim finalima tijekom ožujka i travnja, a pet najboljih zasvirat će u velikom finalu 11. svibnja. Pobjednik 21.HaGeeF-a svoju će nagradu preuzeti na, tradicionalnom, završnom koncertu i tulumu u Zaboku 13.svibnja.

Pobjednik će, osim tradicionalnog Ha|Ge|eF Kamena temeljca, osvojiti objavljivanje EP ili LP albuma, što će pratiti odgovarajuća HaGeeF, podrška, a zasvirat će na hrvatskim i regionalnim festivalima, te na mini turnejama u Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Tekst natječaja pročitajte na ovom linku.

S. M.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,