Legendarni Lothar Matthäus uživa u Dalmaciji

‘Hrvatska obala budućnost je europskog turizma! Kroz nekoliko godina, ako već i nije, Hrvatska će prestići Italiju i Španjolsku. Ovakvim prirodnim ljepotama, hrani i usluzi teško će ostale zemlje konkurirati. Moja obitelj i ja se ovdje osjećamo kao kod kuće’, riječi su Lothara Matthäusa, njemačkog nogometnog menadžera i bivšeg igrača koji je kao kapetan 1990. odveo Zapadnu Njemačku do pobjede na FIFA Svjetskom prvenstvu te bio imenovan europskim nogometašem godine. I ove godine s obitelji ljetuje u Falkensteinerovou resortu u Punta Skali.Mali gosti resorta imali su sportski dan za pamćenje – trening s legendom nogometa – a to se pamti cijeli život! Lothar je, naime, odradio pravi profesionalni trening s djecom i tinejdžerima, otkrio im nekoliko važnih trikova, razgovarao s mališanima, ali i njihovim roditeljima, o važnosti sporta u životu, a svi su dobili i posebnu uspomenu – dresove s potpisom nogometne legende.

‘Mladim nogometašima želim najprije da se zabavljaju na terenu. Svog sina Milana nikad nisam nagovarao na nešto u čemu ne pronalazi sreću i osobno zadovoljstvo. Ima tek tri godine, ali već sada zna što ga uveseljava, a što ne. Nikad mu neću reći da nešto mora, to je pogrešno. Djeca moraju svojevoljno željeti igrati nogomet, a kako će napucavati loptu, to ovisi o njihovu talentu. U kasnijim uzrastima dolaze neke druge vrijednosti kao disciplina i požrtvovnost, no kao prvi korak najprije – zabava!’, dodaje Lothar.

Igrao je na pet Svjetskih prvenstava, više nego bilo koji drugi nogometni igrač. Također je na FIFA-inoj listi 100 najvećih živućih nogometaša koje je odabrao Pelé. Nakon odlaska u mirovinu Matthäus je započeo trenersku karijeru.

Lothar Matthäus veliki je prijatelj Hrvatske i Punta Skale, gdje se rado vraća s obitelji i uživa u svim benefitima resorta – u potpunom miru Hotela & Spa Iadera s fantastičnim SPA, najvećim u ovom dijelu Europe i obiteljskog hotela Diadora gdje njegova djeca uživaju u bazenima, animaciji, vodenom toboganu te prekrasnoj prirodi, moru, relaksaciji i izvrsnoj dalmatinskoj kuhinji.

‘U Falkensteiner Punta Skali njegujemo sportski duh te se trudimo osmišljavati i implementirati projekte koji su u vezi sa sportom, wellnessom i zdravim životom. Nama je izuzetna čast da velikan sporta, Lothar Matthäus, već nekoliko godina odabire Falkensteiner Punta Skalu za svoj obiteljski odmor, a u isto vrijeme to je veliki kompliment za Falkensteiner i za naš tim jer pokazuje pozicioniranje Punta Skale kao fantastičnog resorta za obiteljski odmor ispunjen opuštanjem, ali i sportskim sadržajima za one koji žele biti aktivniji. Često su najveće zvijezde vrlo pristupačni i jednostavni ljudi, pa tako ni njemu nije nikakav problem zaigrati nogomet s mališanima iz resorta. Zapravo, ovo je bilo na obostrano zadovoljstvo – i mališana i njega’, rekao je Georg Unterkircher, generalni menadžer Punta Skala resorta.

L. P. / Foto: Filip Brala


Tagged: , , , , , , , , ,