Lenny Kravitz stiže u pulski Amfiteatar

Američka rock zvijezda Lenny Kravitz nastupa u pulskom Amfiteatru 28. srpnja u sklopu svoje velike svjetske turneje Blue Electric Light Tour.

U susret spektaklu stiže i potvrda izvođačice koja će zagrijati publiku pred njegov nastup i otvoriti ovu glazbenu noć pod zvijezdama. U Pulu stiže Devon Ross – perspektivna mlada glazbenica poznata po svojoj jedinstvenoj kombinaciji post-punka s prizvukom sedamdesetih koja će svojim jedinstvenim glazbenim programom dodatno obilježiti nadolazeći svjetski show u pulskoj Areni. 

Njezino nedavno objavljeno debitantsko EP izdanje ‘Oxford Gardens’ privuklo je pažnju glazbenih kritičara i publikacija kao što su Spin Magazine i Guitar World Magazine. Jedna je od najautentičnijih izvođačica današnjice, zbog svog jedinstvenog glasa i sposobnosti da modernim pristupom evocira energiju i surovost ranih godina punka, a prepoznatljiva je po svojoj Fender Mustang gitari. Njezin debitantski EP kritika je opisala kao ‘remek-djelo koje podsjeća na originalne dane punka u New Yorku’ i usporedila ga sa susretom Siouxsie And The Banshees, Patti Smith, Sonic Youtha iz ere Daydream Nation, i čitavog CBGB-a iz 1972.

Samo nekoliko dana nakon svog 60. rođendana, Lenny Kravitz otvorio je svjetsku turneju u Hamburgu i premijerno predstavio svoj 12. studijski album ‘Blue Electric Light’. Nakon šest godina čekanja, publici je dao novi uvid u svoj glazbeni etos kroz pravu rokersku kozmologiju – od neočekivane TK421, Paralyzed koja je inspirirana Led Zeppelinom i Pearl Jamom, ali i Bundle Of Joy i Heaven koje su napisane za vrijeme Kravitzovih tinejdžerskih dana. Osim novih glazbenih poslastica publiku na pulskom koncertu očekuju i stari hitovi poput Are You Gonna Go My Way, Fly Away i American Woman. Turneja je rasprodana u gotovo trideset gradova diljem svijeta, a dobitnik ovogodišnjeg Grammy Global Impact Awarda na popis je dodao i nove datume u kojima će publici prenijeti intimnost i emocionalnost novog aIbuma i svog cjelokupnog glazbenog stvaralaštva.

Više informacija o rasporedu turneje i datumima te prodaji ulaznica može se pronaći na službenoj stranici https://lennykravitz.com te na društvenim mrežama. Ulaznice za pulski koncert mogu se osigurati na svim prodajnima mjestima Eventima kao i putem online sustava www.eventim.hr.

M. Ć. / Foto: Promo


Sting stiže u Arenu Zagreb


Tagged: , , , , , , , , ,