Let 3: Kandidati za Komunikatora godine

Riječki rock sastav Let 3 kandidat je za nagradu Komunikator godine.

Žiri Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) ističe da taj bend koji je na sceni već 37 godina, pozornost publike privlači originalnim izričajem balansirajući između humora i bizarnosti.

‘Zahvaljujući provokativnom tekstu i scenskom nastupu Let 3 je s pjesmom Mama ŠČ! prošle godine premoćno osvojio simpatije publike na Dori. Prepoznavanje relevantne teme nagradila je i europska publika pa je hrvatski izvođač prvi put nakon šest godina ušao u finale Eurosonga. Let 3 desetljećima gradi svoju prepoznatljivu komunikaciju i brend, publika zna što očekivati od njih, a kroz prošlogodišnji su iskorak vratili pažnju hrvatske javnosti za Doru i Eurosong što se ogleda i u interesu za ovogodišnjeg izvođača i njegovu pjesmu. Kritikom ratnih zbivanja te progovaranjem o ratnim bizarnostima Letovci su još jednom pokazali da na sebi svojstven način znaju prepoznati goruću temu i obraditi je zadržavajući prepoznatljiv stil. Kritika društva kroz koketiranje s kontroverznim istupima prepoznatljivo je obilježje ove skupine koja još jednom nikoga nije ostavila ravnodušnim’, kazao je Alan Bahorić, savjetnik za stratešku komunikaciju Hrvatske gospodarske komore i predsjednik žirija 17. Grand PRixa HUOJ-a.

Na pitanje članovima Leta 3 kako su se osjećali kad su doznali da su kandidati za nagradu Komunikator godine, Damir Martinović Mrle je odgovorio u prepoznatljivom stilu: ‘Bili smo sretni, koliko sretan možeš biti kad ti svako malo netko kljucne jaja.’

Komunikaciju benda ocjenjuje kao kvalitetnu, a o tome što je najvažnije za javnu komunikaciju, kaže: ‘Ugledajte se na Milanovića i Plenkovića. Oni svako jutro opale šljagu jedan drugome preko novina i svijet na čas postane bolje mjesto. Svi bi mogli učiti od njih!’

Komunikator godine jedna je od posebnih nagrada Grand PRixa HUOJ-a. Ona se dodjeljuje osobi ili skupini koja se, iako joj komunikacija nije struka, u prethodnoj godini istaknula njezinom izvrsnošću. Ove su godine četiri kandidata za nagradu Komunikator godine. Nagrada za Komunikatora godine bit će dodijeljena na svečanosti Grand PRixa u ponedjeljak 22. travnja u Ludoj kući u Zagrebu.

K. R. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , , ,