Letu štuke: Bočice (lyrics video)

Letu štuke unatoč gustom koncertnom rasporedu, ljeto koriste za završno snimanje četvrtoga studijskog albuma, čiji je izlazak najavljen za listopad. Nakon zapaženih ‘Bože zdravlja’ i ‘Supermarketa’, za treći službeni singl odabrana je pjesma ‘Bočice’, još jedna bravurozna glazbena numera jednog od vodećih regionalnih autora Dine Šarana.

O pjesmi, koju prati lyrics video u režiji Branka Vekića, njezin autor kaže: ‘To je prava predizborna pjesma i primjenjiva je na regiju iako se njezin tekst izvorno obraća BiH. Namjerno smo se odlučili na lyrics video upravo zbog njezina sadržaja. Ona nastavlja niz koji čine Minimalizam, Tesla te Brojevi računa, singlovi s naša prethodna tri albuma. Glazbeno pitka, siguran sam da će naći put do naše stare, ali i nove publike, jer smatram da je jedna od najradiofoničnijih songova s nadolazećeg albuma’.

Dino je izjavio kako se nalazi u vrlo kreativnoj fazi, pa će dugoočekivani album biti raznolik, kombinacija analogije i elektronike, prožet socijalnim i ljubavnim temama u skladu s vremenom.

Za kraj godine, 17. studenoga u Velikom pogonu Tvornice kulture najavljen je veliki zagrebački koncert ove kultne sarajevske grupe, kojim će i službeno obilježiti promociju albuma. Nakon rasprodanog Vintage Industrial bara te euforičnog prijema publike na festivalu Cest is D Best, Tvornica je bila logičan slijed.

M. R.


Tagged: , , , , , , , ,