Letu štuke: Starim pjesmama novi spotovi

U doba izolacije, kada svi pokušavamo što više ostati kod kuće i izlaziti samo kada je nužno, i glazbenicima je teško snimiti nove pjesme i spotove, ali je zato upravo sada važno da budu što kreativniji.

Naime, na njima je uvijek i dodatna društvena odgovornost da posebice sad kad je teško, a ne samo u sretnim trenutcima, pokušaju ljudima olakšati teška životna razdoblja te barem prividno kroz glazbu stvoriti svijet u kojem se mogu opustiti i nakratko zaboraviti na stvarnost.

U skladu s time, Letu štuke odlučili su pod zajedničkim nazivom ‘Antena iz karantene’ svojim starim pjesmama udahnuti novi život zanimljivim video spotovima nastalim u doba samoizolacije.

‘U vrijeme pandemije i karantene imamo potrebu komunicirati s našim fanovima. Zato puštamo antene koje će vam emitirati neke stare pjesme s novim video brojevima. Zamislimo se nad svijetom i samim sobom, a zatim se okrenimo životu i njegovoj suštini. Sve prolazi, proći će i pandemija. Čuvajmo sebe i druge. Budimo odgovorni’, ističe Dino Šaran.

Prvi singl u sklopu projekta ‘Antena iz karantene’ – ‘A kad boli’, s albuma ‘Brojevi računa’ iz 2011. godine, objavljen je 14. ožujka, a danas, na Svjetski dan šale, 1. travnja, na redu je pjesma iz davne 2008. godine koju objavljuju kao službeni singl s popratnim video spotom. Riječ je o pjesmi ‘Paranoja’, koju prati duhoviti, animirani, popratni video broj koji su prigodno odlučili objaviti na 1. april.

‘Paranoja” je satirični song i ima namjeru svojim sadržajem i popratnim videom uveseliti i nasmijati publiku u ovim teškim danima. Od tuda i ideja da datum objavljivanja bude 1.4., međunarodni Dan šale. Pjesma je objavljena još 2008. na albumu Proteini i ugljikohidrati, a sada konačno ima i video čiji je editor naš John Doe. Uživajte!’, rekao je Dino Šaran.

‘Proteini i ugljikohidrati’ je drugi studijski album grupe Letu štuke. Radi se o zbirci od 12 pjesama uglavnom ljubavnog sadržaja, ali u socijalnom kontekstu. Većina pjesama s albuma napisana je u periodu između 2006. – 2008. godine i inspirirane su tadašnjom realnom socijalno političkom situacijom u regiji. Drugi i ne manje važan faktor njihova nastajanja odnosi se na turbulentne promjene u realnom i emotivnom životu samog autora.

M. R.


Tagged: , , , , , , , ,