Letu štuke: Singl i album Topla voda

Priznata sarajevska grupa Letu štuke u petak, 26. travnja u sklopu regionalne koncertne promocije albuma ‘Topla voda’ održat će veliki koncert u Domu mladih u Sarajevu.

Nakon uspješnog predstavljanja u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu dugoočekivani četvrti studijski album, koji je pod imenom ‘Topla voda’ lani u studenom donio devet novih pjesama, doživjet će svoju koncertnu izvedbu i pred sarajevskom publikom.

Na dosadašnja tri koncerta Štuke su ugostile i nekoliko istaknutih glazbenika; u Zagrebu su im se pridružili Darko Rundek i Igor Pavlica; u Beogradu Srđan Žika Todorović, Amira Medunjanin, Masa Mor i Branislav Trifunović koji će im se sada pridružiti i u Sarajevu uz grupe Dubioza kolektiv i Skroz.

Ususret koncertu ovih dana snimljen je i video broj za naslovni singl novog albuma o kojem vođa grupe Dino Šaran kaže: ‘Posebna ritmom i atmosferom pjesma Topla voda kroz pitanja od životne važnosti nosi jasnu i jednostavnu poruku: pitanje balansa. Što je to u što vjerujemo i da li nam je zaista važnije od gole egzistencije? Lov na licemjera u sebi. Gotovo hipnotička elektronika i melodija starog kafanskog refrena kao da suočavaju nove i stare vrijednosti.’

Prateći video snimljen je na nekoliko zagrebačkih lokacija u režiji Radislava Jovanova Gonza. Spot je prožet slikovitim, metaforičnim kadrovima gdje se u fokusu našlo nekoliko različitih ljudskih profila koje su mimikom i koreografijom gledatelju uspješno približili plesači/glumci Kristijan Musić, Iva Richtermoc, Lana Krstulović i Abdoulie Jobe. Kako i sam Dino naglašava, možda će netko, slušajući i gledajući video za novi singl, uspjeti doći do određenih odgovara ili će ih barem ritam pjesme natjerati na ples.

M. R.


Tagged: , , , , , , , , , , ,