Libreto u splitskom HNK-u

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, 31. siječnja bit će premijerno izvedena predstava ‘Libreto’ koju je napisala Irena Škorić, a režira je Saša Broz.
Libreto‘Majstorstvom darovite filmske redateljice Irena Škorić suptilno montira kadrove svojeg Libreta, bogatog napetošću i dinamikom radnje te s razumijevanjem i strašću ponire u dramu svojih junaka iz jet-seta i polusvijeta. Oni svoju posvemašnju izgubljenost u džungli velegrada i zasićenost postojećim životnim stanjem nastoje potisnuti pustolovnom potragom za ljubavlju u svjetovima potpuno drugačijim od njihove otužne svakidašnjice, ali su naposljetku osuđeni na povratak svojim uobičajenim navikama i partnerima kojima svojim društvenim statusom i pripadaju.’

Tako je 2011. godine glasilo obrazloženje žirija za dodjelu nagrade Marin Držić, kada je ovome djelu dodijeljena druga nagrada. ‘Libreto’ Irene Škorić, filmske redateljice i spisateljice, koja je i publiku i kritiku zaintrigirala nesvakidašnje prodornim tematiziranjem erotike i seksualnosti, režirat će druga, ne manje uspješna i svestrana redateljica, Saša Broz, koja je odnedavno i ravnateljica Opere riječkog nacionalnog kazališta.

Glume: Nives Ivanković, Vladimir Posavec Tušek, Ana Franić, Žarko Radić i Andrijana Vicković.

Opširnije na: HNK Split

Pročitajte još: HNK Split: Izložba Arijane Čuline , Žarko Radić ravnatelj Drame HNK Split

Tagged: , , , , , , , , , , , ,