Liburnia: Najbolji film U slučaju rata, nagrada publike Tusti

Veronika Janatkova, Diana Tabakov, Varja Močnik, Hrvoslava Brkušić i Nadija Mustapić, međunarodni žiri 17. Liburnia Film Festivala, na Ljetnoj pozornici u Opatiji obznanio je da je najbolji film festivala češko-hrvatska koprodukcija ‘U slučaju rata’ redatelja Jana Geberta, nastao u koprodukciji češke kuće PINK, HBO Europe i hrvatskog Hulahopa.Posebno priznanje žirija pripalo je filmu ‘Mačka je uvijek ženska’ Martine Meštrović i Tanje Vujasinović (Kreativni sindikat), a Nagradu publike osvojio je film ‘Tusta’ Andreja Korovljeva. Nagradom za najbolji regionalni film nagrađen je ‘PLUF!’ Elvisa Lenića.

Nagradu za najbolju režiju osvojio je Goran Dević za film ‘Na vodi’, a Jasenko Rasol proglašen je najboljim direktorom fotografije za rad na filmu ‘Susjedi’ Tomislava Žaje.

Nagradu za najbolju montažu kući je odnijela Jana Vlčková, montažerka filma ‘U slučaju rata’ dok je nagrada za najbolji dizajn zvuka pripala Martinu Semenčiću za rad na filmu ‘Na vodi’ Gorana Devića.

Osim statua kastavskog umjetnika Saše Jantoleka koje dobivaju svi laureati, dobitnici nagrada za najbolji film i nagradu publike dobivaju novčanu nagradu od 7000 kuna i izradu DCP-a koju osigurava Restart, a autor najboljeg regionalnog filma 50% popusta na radionicu za razvoj svog sljedećeg projekta BDC Discoveries koju osigurava Balkan Documentary Center. Najbolji redatelj ima mogućnost svoj sjedeći project razvijati na radionici Ex Oriente Film koju osigurava Institut dokumentarnog filma – IDF iz Praga.

B. P.Tagged: , , , , , , , , , ,