Liječnici za zabranu reklamiranja alkohola

Hoće li Njemačka zabraniti reklamiranje alkoholnih pića? Liječnici to traže navodeći da u zemlji svake godine od alkohola umre oko 74.000 ljudi.‘Političari više ne smiju ignorirati ovu tužnu činjenicu’, rekao je povodom tjedna borbe protiv alkohola predsjednik liječničke komore Klaus Reinhardt. U Njemačkoj, inače, već postoje neka ograničenja za reklamiranje alkohola, između ostalog, za djecu i mlade.

‘Alkohol je sveprisutan u našem društvu, ali njegove negativne strane ljudi lako zaboravljaju ili potiskuju’, rekao je Reinhardt i dodao kako je ‘konzumiranje alkohola uvijek rizično. ‘Svatko tko sumnja da ima problem s alkoholom treba razgovarati s liječnikom kojem vjeruje. U mnogo slučajeva liječnici mogu pomoći da se pije manje, istaknuo je Reinhardt.

U tjednu borbe protiv alkohola stručnjaci i volonteri iz centara za prevenciju i borbu protiv bolesti obavještavaju građane o štetama koje nastaju zbog ovisnosti. U akciji, osmoj po redu, sudjeluju i kompanije, bolnice, zdravstveno osiguranje, ljekarne, sportski klubovi, crkvene općine i sveučilišta.

dpa / Foto: Angelika Warmuth


Tagged: , , , , , , ,