Likovna baština obitelji Pejačević

Studijsko-tematska izložba pod nazivom ‘Likovna baština obitelji Pejačević’ bit će otvorena večeras 19. rujna u 19.30 sati u Galeriji likovnih umjetnosti u Osijeku (GLUO).

Likovna baština obitelji PejačevićOtvara se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Josipovića i u suradnji s Umjetničkim paviljonom u Zagrebu, Zavičajnim muzejom u Našicama i Gradskim muzejom Virovitica.

Izložba je dio projekta ‘Skriveno blago europskog plemstva’ kojem je cilj istražiti i prezentirati bogatu i vrijednu likovnu baštinu plemićkih obitelji koje su živjele i djelovale na području istočne Hrvatske od 18. do sredine 20. stoljeća (obitelj Pejačević, valpovački vlastelini Hilleprand von Prandau i Normann-Ehrenfels, vukovarska vlastelinska obitelj Eltz), ujedino predstaviti ugledne članove tih obitelji te njihove kolekcionarske i mecenatske dosege na području likovne kulture.

Autorice izložbe su dr. sc. Jasminka Najcer Sabljak, viša kustosica GLUO, i prof. Silvija Lučevnjak, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice.

GLUO

Tagged: , , , , , , , , ,