Lisinski zaista pleše pod maskama

U veselom fašničkom ozračju održan je event ‘Lisinski pleše pod maskama’.Na karnevalu su se prikupljale donacije za obnovu potresom teško oštećene Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku. Donirati još uvijek možete na blagajni Lisinskog do petka, 19 veljače.

Maršal, odnosno ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević, ukazao se za govornicom na balkonu iznad glavnog ulaza u dvoranu te nazočnima podigao raspoloženje parafrazama kultnih parola ‘Smrt virusu, sloboda narodu’ te ‘Hrvatice i Hrvati, imamo karneval’.

Naglasivši da je ovogodišnji karneval humanitarnog karaktera, pozdravio je i Tomislava Ivšića, ravnatelja u potresu stradale Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska, kojoj je Lisinski donirao pianino. Manifestacija je službeno otvorena citatom stiha ‘A splendid time is guaranteed for all’ iz pjesme Beatlesa.

Prije samog otvorenja, grupa Superstary, predvođena Davorom Šternom. izvela je svoju prigodnu pjesmu ‘Covid-19’, obradu poznatog evergreena ‘Corrina, Corrina’ uz tekst ‘Corona, corona’. Uz nastup grupe Superstary, brojne maskirane građane uveseljavali su žongleri, hodači na štulama i klaun kolektiva Cirkorama, kao i Zagrebačke mažoretkinje.

„Čast“ da ove godine bude mesopust pripala je na cijelom planetu najomraženijem „biću“ koje nas muči već godinu dana – virusu corone! Napravljen od mnoštva balona, virus koji je lebdio ispred dvorane, izgubio je bitku kad ga je ravnatelj Lisinskog na opće veselje okupljenih sa zadovoljstvom spalio.

Sunčan dan, topli čaj, krafne i maskirani građani željni dobre zabave ovogodišnji su Lisinski pleše pod maskama učinili doista posebnim i nezaboravnim. No, nagodinu se ponovno vraćaju tradicionalnoj proslavi: u obnovljenu zgradu Lisinskog.

V. L.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,