Ljeto u MSU: Kawasaki3P i Majke

Reggae-punk-ska bend Kawasaki3P otvorio je u petak ovogodišnje izdanje Ljeta u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu na platou MSU-a, a već u subotu zatresao se i krov MSU-a uz rock bend Majke.Kawasaki3P - MSUTako je krenuo val prvoklasnih koncerata u sklopu Ljeta u MSU tijekom kojeg će svake subote do 18. srpnja nastupati niz kultnih bendova s ovih prostora. Time je počela još jedna uspješna ljetna sezona u MSU-u, koja drugu godinu zaredom nudi  uspješnu kombinaciju vrhunske glazbe, nagrađivanih filmova te jedinstvene izložbe i to sve sve za jednu ulaznicu.

Tom prilikom Kawasaki3povci su izjavili: ‘Prvi put nastupamo u MSU u Zagrebu i super je. Nakon Ljeta u MSU ćemo se dobro naspavati, a onda idemo svirati dalje u Pulu, Križevce i druge gradove. Počeli smo raditi i na novom albumu, imamo tri nove stvari što je dobar početak ljetne sezone.’

Goran Bare i Majke - MSUGoran Bare iz Majki je nadodao: ‘Dobro smo se zabavili na Ljetu u MSU i mislim da smo tu energiju dobro ispucali na publiku. Nadam se najboljem u ovoj ljetnoj sezoni, pogotovo jer nam je gotov novi singl To nije igra. Cijeli album govori da nije igra zezati se tuđim životima i prepun je igara s bogom, religijama i s današnjim sistemima liberalnog kapitalizma. Ne znam hoće li ga ljudi koji inače slušaju Majke i Bareta ili Plaćenike prihvatiti, ali ja ne mogu pobjeći od svoje navike da radim ono što smatram da trebam.’

MSU i ove godine priređuje cjelodnevno iskustvo kulturnog osvježenja jer kupnjom ulaznica za koncerte kultnih bendova, posjetitelji imaju priliku i pogledati subotnje projekcije najnovijih filmova u Art-kinu Metropolis. Tako su ove subote posvjedočili 20-tisućitom danu u životu Nicka Cavea, odlaskom na projekciju dokumentarca ‘20.000 dana na Zemlji’. Cijena ulaznice, osim koncerta i filma, uključuje i posjet izložbi ‘Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse’, posvećenu velikanima iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su pohađali školu umjetnosti koja je 20. stoljeću dala izgled koji svijet nosi i danas.

Ljeto u MSU! tek je počelo jer nakon uzavrelog prvog vikenda, očekuju se i koncerti kultnih bendova Zabranjeno pušenje, Edo Maajka, Zoran Predin sa svojim Lačnim Franzom, Laibach, te za kraj, 18. srpnja Električni orgazam. Stoga svi gladni kvalitetnih sadržaja i dobrog provoda imaju još prilike uživati u ljetnoj sezoni u MSU, a s obzirom na ograničen broj ulaznica, potrebno je osigurati svoje ljeto u muzeju na vrijeme putem sustava Entrio.hr i na Entrio prodajnim mjestima, te na blagajni MSU-a. Cijena pojedinačnih ulaznica za koncerte su sljedeće: 79 kuna, osim Laibacha koji ima i dodatni program i stoga stoji 99 kuna.

Prošlogodišnje Ljeto u MSU uz Jadransko privuklo je 10.000 posjetitelja, a s obzirom da se ove godine MSU  drži isprobane 3u1 formule, bez sumnje će i ovog puta privući zavidan broj ljubitelja glazbene, filmske i likovne umjetnosti.

M. L. / Foto: Petar Glebov (Pixsell)


Branko Kostelnik, Majke, Kawasaki3P, Zabranjeno pušenje
Kawasaki3P i Majke otvaraju Ljeto u MSU

Tagged: , , , , , ,