Ljeto u MSU: Koncert grupe Chui

Chui je mladi hrvatski kvartet čiji glazbeni izričaj karakterizira spoj suvremene klupske plesne glazbe s jazzom, elektronikom i rock’n’rollom.Neobičan pristup jazzu kojeg su predstavili na svom prvom albumu osigurao je ovom mladom sastavu kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Izdali su tri albuma, surađivali s Jazz orkestrom HRT-a i s vokalnom divom Josipom Lisac, a u subotu, 16. lipnja sviraju na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, u sklopu pete sezone Ljeta u MSU!

Uz koncert Chuija, po cijeni jedne ulaznice, u MSU moći ćete posjetiti izložbu ‘Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba’ na kojoj MSU i Kunsthaus Graz (Austrija) otkrivaju vrhunske, ujedno i otkačene koncepte, neobično smiona i inovativna djela štajerskih arhitekata te radove domaćih umjetnika koji se oslanjaju na one avangardnih zagrebačkih arhitekata. Također, možete razgledati i ‘Rez/Cut’, izložbu koja, kroz brojna djela različitih generacija suvremenih umjetnika iz Hrvatske i srednje Europe prikazuje putanju kolaža kroz povijest. Uz dvije izložbe, očekuje vas i performans hrvatske umjetnice Kristine Marić pod nazivom ‘Slobodni udarci’.

Već tradicionalno, moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Ovaj put na repertoaru je drama Michaela Hanekea ‘Sretni kraj’, koja će se prikazivati u dva termina (17.30 i 19.30 sati) u Dvorani Gorgona.

Uz sve spomenuto, ove godine Ljeto u MSU premijerno uključuje i književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija. Tako će u subotu, prije početka koncerta, autori Dinko Telećan i Ivan Šamija, izvesti vlastite tekstove u okviru nečega što bi se gotovo moglo karakterizirati pop-up showom.

J. G.


Tagged: , , , , ,