5. Ljeto MSU: Program najavljen uz svirku Boe

Već petu sezonu na krovu novozagrebačkog muzeja očekuju nas vrhunska glazba, zanimljivi performansi, izložbe i projekcije filmova, a od ove godine novost su i književna čitanja.Uz multimedijalni koncept ‘Ljeto u MSU’ zagrebačko ljeto postat će još užarenije! Zaključili su to brojni nazočni na predstavljanju programa, koji je uz renomirana imena iz svijeta glazbe donio i bogat multimedijalni program prema načelu „za svakoga ponešto“. Od 2. lipnja do 14. srpnja na krovu Muzeja suvremene umjetnosti, Zagrepčani, ali i sve brojniji turisti, moći će uživati u nastupima izvođača koji već tradicionalno jamče odličnu zabavu.

Na otvorenju ‘Ljeta u MSU’ 2. lipnja očekuje nas koncert art rock grupe Boa, a nakon njih 9. lipnja slijedi grupa Kojoti. Treća subota, 16. lipnja rezervirana je za jazz senzaciju Chui, a nakon njih Hladno pivo koji će nas počastiti best of nastupom na kojem će svirati najpopularnije pjesme u 30 godina karijere. U subotu, 7. srpnja na najpoznatiji zagrebački krov stiže beogradski post punk trio Repetitor, a sezonu zatvaraju Mayalesi 14. srpnja.

Program ‘Ljeta u MSU’ donosi i projekcije filmova iz ciklusa ‘Best of Metropolis’, umjetničke akcije i performanse hrvatskih umjetnika te tri izložbe – multimedijalnog umjetnika Tomislava Brajnovića, Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba te izložbu ‘Rez/Cut’ – kolaž u 20. i 21. stoljeću u srednjoj i istočnoj Europi.

Odličan uvod okupljenima pružio je performans umjetnice Martine Granić pod nazivom ‘Yung Grana’. Ove godine se uvodi i peta dimenzija tako da će okupljeni moći poslušati i književna čitanja domaćih autora svih generacija.

J. G. / Foto: FAMA


Tagged: , , , , , , , , , ,