3. Ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu predstavljena je treća sezona ljeta u MSU, jedinstvene kulturno–glazbene manifestacije donosi koja će obogatiti zagrebačko ljeto te pobornicima vrhunske glazbe, filma i umjetnosti donijeti puno nezaboravnih trenutaka i dobrih provoda. Očekuje se kako će svojim programom oduševiti sve one koji vjerno prate ovu lijepu priču i da će ovogodišnje izdanje nadmašiti prethodna dva kako po broju posjetitelja tako i po nezaboravnim avanturama koje nas očekuju u gotovo 40 dana trajanja ove manifestacije.

13.6.2016.,Zagreb -  Odrzana konferencija za medije u Muzeju suvremene umjetnosti povodom najave programa Ljeto na krovu MSU. Davor Gobac. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ljeto u MSU počinje 16. lipnja nastupom poljskog underground benda Kormorany, koji je na scenu prvi put stupio početkom 1980-ih godina. Subotnja koncertna događanja započinju s grupom Pavel 25. lipnja, a onda slijede: 2. srpnja Pips Chips & Videoclips, 9. srpnja Let3, 16. srpnja TBF i 23. srpnja Psihomodo pop.

Koncert grupe Kormorany bit će besplatan, a za sve ostale koncerte ulaznice će u pretprodaji biti 85 kuna (na blagajni MSU-a i na prodajnim mjestima Eventima), a za Pavel, ako ih budete kupovali na nekoj od Petrolovih crpki u Zagrebu ili okolici, dobit ćete i 10 posto popusta. Deviza Ljeta u MSU-u prošle je godine bila da je svaki koncertni dan bio cjelodnevni praznik kulture, pa će ulaznica za Pavel vrijediti istog dana i za upad u Art-kino Metropolis u sklopu MSU-a, na projekciju španjolske humoristične drame ‘Savršen dan’, priču o tome što se dogodi kad trojica Liječnika bez granica dolaze u bosansko selo riješiti problem zagađenog bunara.

Uoči nastupa Pipsa 2. srpnja Metropolis će prikazati talijansku dramu ‘Mladost’, film o suočavanju dvojice 80-godišnjaka s budućnosti koji je 2015. osvojio Europsku filmsku nagradu za najbolji film. A onda spektakl. Let3 će binu na krovnoj terasi okupirati 9. srpnja tek nakon što odgledate Matanićev ‘Zvizdan’, film koji su nagrađivali žiriji i Cannesa i Zlatne Arene prošle godine.

TBF je na meniju krovne terase 16. srpnja, kratko nakon posljednje projekcije francuskog filma ‘Lijepi dani’ o tome kako je novopečena umirovljenica ispunila vrijeme kompjuterskim tečajem na kojem je od života dobila i osnove iz poznavanja modernih tehnologija, ali i najozbiljniju životnu dramu. I na kraju, Psihomodo pop subotu 27. srpnja dijelit će s projekcijom francuskog filma ‘Vikendi’, ekranizacijom kaosa koji nastane nakon krive rakcije na nesporazum na parkiralištu supermarketa, humorističnom dramom u kojoj i netko nekoga ostavi i prijatelji okreću leđa, ali i koja objašnjava da nikad nije gotovo sve dok nije gotovo.

I povrh svega toga, tijekom cijelog Ljeta u MSU-u s ulaznicama koje vrijede i za koncerte i za odabrane filmove u kinu Metropolis, apsolutno ste dobrodošli i na izložbu ‘Divlji zapad. Povijest neoavangarde Wroclawa’, na bogatu prezentaciju umjetnina, filmova, fotografija i audio snimki iz grada koji je uoči Drugog svjetskog rata imao čak milijun stanovnika, da se potom nikad ne bi do kraja oporavio ni od razaranja niti od Željezne zavjese.

P. R. / Foto: Marko Prpić (Pixsell)


Električni orgazam (foto Nina Đurđević)
Ljeto u MSU: Završnica uz Električni orgazam
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,