Ljeto u MSU: Od Pankrta do Ramba Amadeusa

Već četvrtu sezonu na krovu novozagrebačkog muzeja očekuju nas vrhunska glazba, zanimljivi performansi, izložbe i projekcije filmova Uz Ljeto u MSU zagrebačko ljeto postat će još užarenije! Zaključili su to brojni nazočni na predstavljanju ovogodišnjeg programa, koji je uz renomirana imena iz svijeta glazbe donio i bogat multimedijalni program prema načelu ‘za svakoga ponešto’.Od 10. lipnja do 15. srpnja na krovu Muzeja suvremene umjetnosti Zagrepčani, ali i sve brojniji turisti, moći će uživati u nastupima izvođača koji već tradicionalno jamče odličnu zabavu. Tako nas u subotu, 10. lipnja očekuje slovenski punk sastav Pankrti, koji ove godine slave 40. obljetnicu respektabilne karijere. 17. lipnja je nastup riječkih rockera iz grupe Jonathan, a tjedan kasnije neponovljivu energiju donosi nam Kandžija i hvaljeni bend Gole žene. Na krovu MSU prvog dana srpnja, publici će zapjevati neponovljivi Rambo Amadeus. Posljednja dva tjedna obilježit će domaći bendovi Detour i Vatra, čiji su nastup i nepresušna energija oduševili prisutne na predstavljanju programa.

Osim spomenutih koncerata, program Ljeta u MSU, donosi i projekcije filmova iz ciklusa ‘Best of Metropolis’, izložbu vrsnog konceptualnog umjetnika Brace Dimitrijevića, a premijerno ove godine uključuje i umjetničke akcije i performanse hrvatskih umjetnika. Odličan uvod okupljenima je pružio performans umjetnika
Antonija Grgića, koji je iz Marxova ‘Kapitala’ čitao o fetišizmu, a što je bio uvod u njegov performans kojeg će izvesti pred nastup Ramba Amadeusa pod nazivom ‘Fetiški karakter robe i njegova tajna’.

Urednik programa Ljeto u MSU je Branko Kostelnik, izbor filmova napravio je Zlatko Vidačković, kustosica performansa je Ana Škegro dok je kustosica izložbe Braco Dimitrijević – retrospektiva’ ravnateljica MSU Snježana Pintarić.

J. G. / Foto: Tomislav Jagar


Ljeto u MSU: Pankrti


Braco Dimitrijević: Retrospektiva u MSU

Tagged: , , , , , , , , , ,