Lupino: Izložba za pomoć djeci s teškoćama

Na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, Stephan Lupino otvorio je prodajnu izložbu fotografija za pomoć djeci s teškoćama.

Posvetio ju je štićenicima Udruge Sve pod istim krovom (SPIK) za roditelje djece najtežih invalida i djece s teškoćama u razvoju, koju vodi Jasna Primorac.

Ovom izložbom svestrani umjetnik pomaže SPIK-u u izgradnji rehabilitacijskog centra, a osim prihoda od prodaje fotografija, svi zainteresirani mogu se uključiti pojedinačnim donacijama. Tu treba pribrojiti i prihod od prodaje kalendara s Lupinovim fotografijama djece.

Misija Udruge SPIK je omogućiti terapiju i podršku djeci i njihovim obiteljima, napomenula je ravnateljica Jasna Primorac, koja ovom akcijom želi osvijestiti javnost o potrebi da im se pruži šansa u razvijanju vlastitih potencijala.

Udruga djeluje na području grada Zagreba i Zagrebačke županije provodeći aktivnosti za poboljšanje kvaliteta života djece s invaliditetom i s teškoćama u razvoju. Zato je svaka humanitarna akcija, poput ove Lupinove, i više nego dobrodošla.

Lupinove fotografije djece nastale su u Klaićevoj bolnici u Zagrebu što je za njega bilo vrlo emotivno iskustvo, pa je na trenutke prekidao snimanje, jer nije mogao zaustaviti suze.

Želja mu je, kaže, da svojom aktivnošću i druge potakne na humanitarno djelovanje.

M. T. / Foto: Krunoslav Ćosić


Tagged: , , , , , , , , , , , ,