Lupino: Izložbe u Županji i Zmajevom vrtu

Stephan Lupino ovih je dana izuzetno umjetnički aktivan, postavivši dvije izložbe – u Županji i Zmajevom vrtu, u međimurskoj Železnoj Gori.U Županji je, u Pastoralno-kulturnom centru bl. Alojzija Stepinca, otvorio svoju ‘klasičnu’ postavku ‘Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti’. Izložbu je organizirao Zavičajni muzej Stjepan Gruber, a održan je i kraći glazbeni program u kojem su sudjelovali Zack Dust i Jura Geci.

Lupino je tom prigodom župniku Robertu Jugoviću uručio križ, koji je sam izradio, a prihod od pet prodanih fotografija namijenio je Društvu za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi iz Županje.

Tri skulpture, pak, donirao je Zmajevom vrtu obitelji Valkaj u Železnoj Gori kod Štrigove u Međimurju, gdje su njegova djela predstavljena uz koncertni program u kojem su sudjelovali Ivana Lazar (sopran), Blanka Tkalčić (mezzosopran), Filip Filipović (tenor), Miljenko Turk (bariton) i Orkestar mladih glazbenika kojim je dirigirao Matija Fortuna.

Nakon izložbi, Lupino je našao malo predaha u Zadru, gdje se odmara sa sinom, ali i dogovara neka nova snimanja i izložbe…

M. T. / Foto: Krunoslav Ćosić


Tagged: , , , , , , ,