Lupinov kip posvećen poginulim braniteljima

U Sisku je postavljen Lupinov kip ‘Majka hraniteljica’ u spomen na sve poginule hrvatske branitelje s područja Sisačko-moslavačke županije.

Pozicioniran je ispred Kulturno-povijesnog centra u kojem se nalazi Memorijalna soba, a svečanom činu nazočili su roditelji poginulog branitelja Predraga Matanovića. Događaj je organiziran u sklopu Dana Sisačko-moslavačke županije i 32. obljetnice ustrojavanja prve dragovoljačke postrojbe u Hrvatskoj, 57. Samostalnog bataljuna Zbora narodne garde.

‘Lupinov kip nesebičan je poklon našoj županiji i svim poginulim hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima, na spomen i čast majkama koje su izgubile sinove za hrvatsku slobodu i neovisnost’, poručili su predstavnici Sisačko-moslavačke županije.

Ovom prigodom održana je i svečana sjednica, kojoj je prisustvovao i premijer Andrej Plenković, koji je pogledao i skulpturu te se fotografirao s autorom. Lupino je skulpturu s istim nazivom, ali od različitog materijala i druge forme, postavio i u Varaždinu, a posvetio ju je svojoj pokojnoj majci.

P. R. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , ,