Varaždin: Lupinova izložba u teretani Gibi-Gib

U popularnoj teretani Gibi-gib u Varaždinu, u petak 5. svibnja (17 sati) bit će otvorena izložba njihova sugrađanina i svestranog umjetnika Stephana Lupina.U teretani vlasnika Kreše Kovača izlaže fotografije iz svoga njujorškog razdoblja, reljef na platnu, drvene i metalne skulpture. Jedna od metalnih skulptura bit će postavljena na ulazu u teretanu svih šest mjeseci trajanja izložbe.

Kovač i Lupino, kao prijatelji i bivši sportaši, zajednički su došli na ideju o postavljanju izložbe, smatrajući da se umjetnost i sport trebaju dopunjavati. Postav izložbe će se tijekom trajanja stalno mijenjati, dajući joj na dinamičnosti i atraktivnosti.Lupino je u rodnom gradu već postavio tri skulpture na javnim površinama, čime je odano priznanje njegovu jedinstvenom umjetničkom pravcu – lupinizmu. No, na njega nisu zaboravili niti u ‘bijelom svijetu’. Nahvalili su ga Bluxe Century Magazine i čuveni New Yorker, podsjećajući na njegove slavne dane 1980-ih u noćnom životu New Yorka.

Izložba u varaždinskoj teretani dijelom je postavljena, čekajući svečano otvorenje, izazivajući veliku znatiželju posjetitelja i prolaznika.

M. T. / Foto: Boris Matijašec / www.evarazdin.hr


Tagged: , , , , , , , , , , ,