Lupinova 3u1 izložba u Čakovcu

U seriji svojih izložbenih nastupa, Stephan Lupino trenutno se zaustavio u Čakovcu, gdje su mu radovi izloženi u dva prostora Muzeja Međimurja – u Izložbenom salonu i Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja – što dosad nije omogućeno nijednom umjetniku.Oko postavke presjeka njegovih fotografskih, slikarskih i skulptorskih radova te umjetničkog namještaja, pod egidom ‘Lupinizam’, osobno se potrudila Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja Međimurja, koja je istaknula da je izložba bila i na trećoj lokaciji – u parku ispred Muzeja, gdje su postavljene skulpture.

‘Jako dobro otvorenje je bilo. Već dugo nije bilo tako . Vrlo profesionalno, nemam riječi’, kratko je izjavio Lupino.Izložbu je svečano otvorio međimurski župan Matija Posavec, rekavši da Lupinu na taj način čestitaju skori 70. rođendan. Za zabavni dio zaduženi su bili varaždinski glazbenici Zack Dust i Jura Geci.

Kao i prethodne izložbe u Zagrebu, Sisku, Vukovaru i Osijeku, i ova je imala humanitarni karakter. Prihod od prodaje sedam fotografija namijenjen je Udruzi za autizam Pogled.

Lupino se u nekim svojim djelima vizionarski bavio apokalipsom, na čijem smo stalnom rubu zbog virusa i ratova, ali se sada namjerava prebaciti na optimističnije teme, najavio je.

M. T. / Foto: Krunoslav Ćosić I Luka Salamun


Tagged: , , , , , , , ,