Lupinove skulpture u Klovićevim dvorima

Stephan Lupino ovih dana neumorno radi na svojim skulpturama, s velikom predanošću, isto kao nekada kad je fotoaparatom bilježio noćni život New Yorka, ali i Zagreba. Ili kao u doba kad su se pred njegovim objektivom obnaživale neznane i znane ljepotice…Lupino naprosto pršti energijom i svakodnevno, od jutra do mraka, izrađuje skulpture, unikatni namještaj i slike u neobičnim tehnikama. No, nije zaboravio ni svoju prvu ljubav – fotografiju – ali modeli sada isključivo poziraju na njegovu art namještaju.

Sve to, i još vjerojatno neko iznenađenje, objedinjeno pod umjetničkom egidom ‘lupinizam, imat ćemo priliku vidjeti na velikoj izložbi koju priprema u zagrebačkim Klovićevim dvorima, u ožujku 2018.

Iza Lupina je vrlo plodna 2017. godina s nekoliko izložbi u inozemstvu pa je, kako kaže, bilo red da ga se i kod kuće ozbiljno shvati. Klovićevi dvori ipak nisu dostupni svakom umjetniku.

S njegovim lupinizmom već su se mogli upoznati umjetnički krugovi u New Yorku (izložbeni prostor Domenico Vacca), Grazu (EXPO), Beču (galerija Kolhammer & Mahringer Fine Arts) i Münchenu (Galerie am Maxmonument).

U tijeku su pregovori da svoje ‘City of Angels’ izloži u Los Angelesu, a nije ostao uskraćen niti rodni Varaždin, gdje se ovih dana, u središtu grada, postavlja njegova skulptura.

Mustafa Topčagić / Foto: Stephan LupinoTagged: , , , , , , , ,