Maestro Kranjčević: Verdijevim Requiemom zaključuje karijeru

Svečana izvedba Verdijeve ‘Messa da Requiem’, za soliste, dva zbora i orkestar, održat će se u srijedu 10. svibnja u 19.30 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića, koji će ovim koncertom zaključiti svoju dugogodišnju dirigentsku karijeru.
Na koncertu nastupaju solisti Rebeka Lokar (sopran), Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran), Tomislav Mužek (tenor) i Ivica Čikeš (bas) te Orkestar i Zbor Opere HNK u Zagrebu i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Maestro Vladimir Kranjčević, dirigent, pijanist i pedagog, prošle je godine u povodu svojega 80. rođendana, odlučio zaključiti svoje javno djelovanje i oprostiti se od orkestara i zborova s kojima je desetljećima ostvarivao nadasve uspješne koncertne nastupe.

Od kraja 2016. godine održao je četiri koncerta: sa Zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, sa Zagrebačkom filharmonijom i Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić u KD Vatroslava Lisinskoga, sa Zborom HRT-a u Ciklusu Sfumato u zagrebačkome Muzeju Mimara te sa Zborom i Orkestrom Slovenske filharmonije u ljubljanskoj dvorani Marjana Kozine. Svoju iznimno bogatu dirigentsku karijeru završit će koncertom u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u kojemu je od 1994. do 2002. godine, obnašao funkciju ravnatelja Opere te pripremao izvedbe mnogih premijernih opernih naslova.

HNK


Pofuk ugošćuje maestra Kranjčevića


110. obljetnica rođenja Borisa Papandopula


Višnja Mažuran: Najbolji hrvatski interpreti

Tagged: , , , , , , , , ,