Majstor Jura na Sceni Ribnjak

U okviru programa Scene Ribnjak, prema tekstu i u režiji Jelene Hadži Manev, premijerno je izvedena monodrama ‘Majstor Jura’. Podržali su je brojni kolege i uzvanici, a nakon izvrsne glume mlade Požežanke Marijane Matoković održan je i prigodni domjenak.majstor-juraPredstava je nastala u suradnji Tragača, mladog neovisnog kazališta i Scene Ribnjak, a iza imena ‘Majstor Jura’ krije se lik djevojke koja je došla u Zagreb studirati komparativnu književnost i filozofiju. Spletom čudnovatih okolnosti odustala je od studiranja i počela zarađivati za život renovirajući stanove. Ono što vlasnici tih stanova ne smiju znati jest da Jura tijekom renoviranja u njima živi. Dok ‘gleta’ zidove, na youtubeu sluša motivacijske filmove i vježba klaunske gegove kako bi razveselila ljude oko sebe.

Za tekst i režiju zaslužna je Jelena Hadži Manev, za scenu i kostim Zdravka Ivandija Kirigin, dok glazbu potpisuju Željka Veverec i Toni Starešinić. Svjetla je oblikovao Marino Frankola, fotografirao je Igor Obrol Pedišić, vizualni identitet upriličio je Damjan Uzelac, a jezične savjete ponudila je Ksenija Rožman.

U nadi da ćete se prepoznati, Majstor Jura će vas vrlo rado pustiti da zavirite u njezin privremeni dom i srce, a sve to možete na sljedećoj izvedbi koja vas na Sceni Ribnjak očekuje u subotu, 10. prosinca u 20 sati.

M. V.

Tagged: , , , , , , , , , ,