Maksim Mrvica: The Movies

Šibenski pijanist i jedan od najuspješnijih hrvatskih glazbenika u svijetu, Maksim Mrvica, ovih dana neumorno promovira aktualni album ‘The Movies’.Maksim Mrvica-The MoviesAlbum koji je za hrvatsko tržište, ali i ostala područja u regiji objavila Croatia Records, sadrži teme iz nekoliko najpoznatijih filmskih hitova poput ‘Kum’, ‘Pirati s Kariba’, ‘Nemoguća misija’, ‘Gladijator’, ‘Rocky’, a za naslovnu pjesmu kultnog filma ‘Kum’, Maksim je snimio i video spot.

Osim glazbe iz najvećih filmskih ostvarenja, u klavirskom aranžmanu sjajnog Maksima, našla se i skladba ‘Providenca’ Tončija Huljića koja je zaživjela u jednoj od naših najgledanijih serija ‘Larin izbor’ te postala veliki hit.

Filmska glazba, djela iz Maksimovog klasičnog repertoara te skladbe s njegova prijašnjeg albuma ‘Appassionata’, mogu se čuti ovo ljeto u mnogim gradovima duž obale, ali i na kontinentu. Maksim je nedavno oduševio i makedonsku publiku koncertom u Skopju, a očekuju ga još dva velika koncerta, 5. kolovoza u pulskoj Areni te 7. kolovoza na zadarskom Forumu, ispred Crkve Sv. Donat. Ove dvije impresivne povijesne lokacije, pratnja sedmoročlanog benda te svojevrsna retrospektiva svih albuma Maksima Mrvice, poseban su glazbeni doživljaj koji malo koga može ostaviti ravnodušnim.

Maksim Mrvica, jedan je od najpoznatijih crossover glazbenika u svijetu, za čiji je proboj na svjetsko tržište zaslužan njegov menadžer Mel Bush, te diskografska kuća EMI za koju je potpisao ekskluzivni ugovor. Dosad je objavio 10 albuma, a album ‘The Piano Player’ objavljen 2003. godine postigao je veliki uspjeh pogotovo u zemljama Dalekog Istoka u kojima se prodao u zlatnim i platinastim nakladama. Neospornim talentom, upečatljivim stylingom te odabirom crossovera, Maksim Mrvica zainteresirao je i mlađe generacije za klasična djela, a jedan je i od rijetkih naših glazbenika koji se može pohvaliti zavidnom međunarodnom karijerom.

C. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,