Mala scena: 100. izvedba Priče o svjetlu

Predstava Priča o svjetlu ovog petka, 13. prosinca, doživljava jubilarnu 100. izvedbu. Riječ je o predstavi iz svojevrsnog serijala, namijenjenog djeci od 1,5 do 5 godina u pratnji roditelja, koji, uz navedenu, uključuje predstave ‘Priča o kotaču’, ‘Priča o oblaku’ i ‘Priča o vodi’, a od 13. veljače 2014. godine i ‘Priču o zvuku’.
Priča o svjetluIvica Šimić predstavom ‘Priča o svjetlu’ produbljuje svoje istraživanje mogućnosti komunikacije s najmlađom kazališnom publikom. Svjetlost je, kao i gravitacija (kojom su se bavili u slavnim ‘Padobrancima’), posvuda oko nas. Pa čak i onda kad padne mrak, svjetlost je s nama: mrak ne postoji, već samo nedostatak svjetla zamračuje nam vidik. Izvori su svjetlosti svuda oko nas – od prirodnih izvora: Sunca, Mjeseca, zvijezda, ali i vatre, krijesnica, sve do umjetnih svjetiljaka, žarulja, baterija, reflektora, itd.

Predstavu autorski potpisuje Ivica Šimić, a njezinu produkciju Vitomira Lončar. Ostatak kreativnog tima predstave čine: Dinka Jeričević (scenografkinja), Željka Fabijanić (oblikovateljica svjetla), Vedrana Klepica (dramaturginja), Hana Letica (kostimografija i oblikovanje kutija), Ana Šesto (fotografkinja), Petra Held (oslikavanje scenografije) i Dunja Nemčić (oblikovanje figura).

Kazališni život predstave ‘Priča o svjetlu’ nastavlja se već ovog vikenda sa šest izvedaba, od kojih će četiri biti izvedene na pozornici kazališta Mala scena, a dvije u zagrebačkom dječjem vrtiću Košnica.

Mala scena

Tagged: , , , , , , , , , , , ,