Mala scena: Dolaze Godišnja doba

Kazalište Mala scena započinje 2014. godinu radno i to premijerom najnovije predstave za djecu od 3 do 10 godina ‘Godišnja doba’.
Godišnja dobaSvečana izvedba održat će se u četvrtak 16. siječnja s početkom u 19 sati. Autor i redatelj predstave je Ivica Šimić, a priču o godišnjim dobima donose nam dvoje mladih glumaca: Milica Manojlović i Dado Ćosić. U predstavi uz glumce sudjeluje i dvoje glazbenika, Dunja Parpić i Ivan Andrijević, koji živom izvedbom stvaraju jedinstvenu glazbenu podlogu pri svakoj izvedbi. Predstava, koja traje 50 minuta, na djeci prilagođen način kroz priču o četiri godišnja doba, govori o ciklusu života i svim njegovim posebitostima i ljepotama. Proljeće nam donosi priču o rađanju, ljeto igru i početak ljubavi, jesen je vrijeme zrelosti i početak sna, dok nas zima vraća u sjećanja i daje obećanje novog početka. Predstava je to o ljubavi, sastancima i rastancima.

Autor i redatelj Ivica Šimić o predstavi je rekao: Mala scena nastavlja svoju tradiciju autorskog kazališta u skladu sa svojim strateškim ciljevima. Ponovno se bavimo fenomenima koji okružuju djecu i koja ih se tiču danas i ovdje, poigravamo se i četirima elementima koja čine prirodu – zemlja, voda, zrak, vatra te kroz umjetnost iscrtavamo veliku sliku svijeta u kojem živimo. Uz autora i redatelja Ivicu Šimića, autorsku ekipu čine Hana Letica (kostimografkinja), Darko Petković (scenograf), Željka Fabijanić Šaravanja (oblikovateljica svjetla), Miljenko Sekulić (izrada rekvizite), Julio Frangen (fotograf), Vitomira Lončar (producentica) te suproducentica Anita Bastašić kojoj je ova predstava diplomski rad na Odsjeku produkcije pri zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, pod mentorstvom prof. dr. sc. Darka Lukića.

Predstavu ‘Godišnja doba’ možete pogledati već 11., 18 i 25  siječnja u 17 i 18.30 sati.

Mala scena

Tagged: , , , , , , , , , , ,