Mario Biondi u Lisinskom

Mario Biondi, jedan je od najljepših muških vokala svjetske glazbene soul-jazz scene. Ima topao, dubok i senzualan glas, a ujedno samouvjeren i čist, zbog čega ga mnogi nazivaju i talijanskim Barryjem Whiteom.Mario BiondiKarijeru je započeo 1988. godine kao prateći vokal mnogim afirmiranim glazbenicima, među ostalim i Rayu Charlesu. Iako Biondi uglavnom pjeva na engleskom ili talijanskom jeziku, mnogi će se složiti da ipak najbolje govori jezikom soula i jazza. Riječ je o strastvenom Talijanu iza kojeg je platinasti hit ‘This Is What You Are’, s duplog live album  ‘I Love You More’ na kojem su njegovi nastupi s Duke Orkestrom, ali i četiri studijska albuma – ‘Handful of Soul’, ‘If’, ‘Due (With the Unexpected Glimpses)’ i ‘Sun’ (Sony Music/Menart). Prošle godine, promovirao je ‘Sun’ u Royal Albert Hallu gdje mu se pridružila i grupa Incognito.

Ove će godine album predstaviti publici na solo turneji u sklopu koje će posjetiti i Zagreb – 14. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Prije osam godina, izdaje svoj prvi album ‘Handful of Soul’ s dvanaest pjesama kombinirajući klasike s novim pjesmama. Album je odmah prihvaćen s velikim entuzijazmom među publikom, ali i kolegama glazbenicima, donijevši Mariu platinasto izdanje.

Drugim studijskim albumom ‘If’ 2009. ostvaruje komercijalni uspjeh s čak tri platinasta izdanja, a najavljivan je radijskim singlom ‘Be Lonely’ koji su mjesecima emitirale sve veće radio stanice u državi. Album je plod uspješne međunarodne suradnje s pratećim glazbenicima, a opisan je  kao topao i strastan soul-jazz. Suradnja s Burtom Bacharachom, koja je započela godinu ranije na festivalu u San Remu, produbila se i obogatila vrijednim Bacharachovim poklonom – pjesmom ‘Something That Was Beautiful’, koja se također našla na albumu. Uskoro je uslijedila prestižna suradnja s Blueyem, vođom britanskog sastava Incognito, koji je remiksirao ‘No’ Mo’ Trouble’ i stvorio najveći ljetni hit u Italiji te godine. Godine 2010. izdaje i drugi album uživo ‘Yes, You’ snimljen tijekom potpuno rasprodane ljetne turneje po Italiji.

Menart

Tagged: , , , , , , , ,