Massimo: Novi album Sada

Tri godine od posljednjeg studijskog albuma ‘1 dan ljubavi’ Massimo predstavio je novi album ‘Sada’. Sada, 35 godina od objave prvog izdanja ‘Sjaj u tami’, sada, u odnosu na budućnost koja će, sudeći po pjesmama s novog albuma, biti sjajna.

S albuma su dosad predstavljeni singlovi ‘1000 ljudi’ i ‘Neka ti plove brodovi’, kao i još jedan uspješan Massimov duet, ovaj put s grupom Vatra u pjesmi ‘Nama se nikud ne žuri’ autora Ivana Dečaka. Protekle tri godine bile su iznimno radne, zahvaljujući velikom uspjehu albuma ‘1 dan ljubavi’ koji je lansirao i nekoliko sad već velikih pjesama. Na odličan prijem albuma nadovezali su se i koncerti za pamćenje, pun zagrebački Dom sportova, splitske Gripe, beogradski Sava centar, jedinstveni koncert na zadarskom Forumu sa Zagrebačkim solistima, Spaladium Arena, tri rasprodane dvorane Lisinski i niz drugih koncerata na pozornicama diljem regije.

Na novom albumu Massimo je ponovno surađivao s nekima od svojih stalnih suradnika, autorom i producentom Predragom Martinjakom, aranžerima i producentima Nikšom Bratošem i Ivanom Popeskićem. Predrag Martinjak potpisuje četiri pjesme na albumu, a tu su uz njega i još tri već poznata autorska imena s prijašnjeg albuma, Sandro Bastiančić, Amil Lojo te Davor Pastuović Newera. Pjesme za album su napisali i Bruno Kovačić, Nihad Voloder, Sergej Ćetković te Damir Arslanagić, novi suradnici čije su se pjesme prirodno nadovezale na Massimov umjetnički senzibilitet. Za fotografije i likovno oblikovanje covera pobrinuo se Walter, još jedan Massimov dugogodišnji suradnik. U prodaji će biti dva različita covera albuma, pa će obožavatelji moći odabrati koji im se sviđa.

Vrijeme je da ‘Sada’ ispiše još neka nova uspješna poglavlja glazbenog puta na kojem kao utvrde stoje riječi sa sadržajem: beskompromisno i kvalitetno. Massimo je album ‘Sada’ predstavio u caffeu Momento u zagrebačkom Vrapču.

‘Hvala svima što ste došli u ovu predivnu prirodu kod mene u Vrapče. I hvala vam što podržavate naš rad. Napravili smo album s 14 kompozicija na kojima su radili različiti autori i producenti. Mislim da smo uspjeli napraviti jedno kompaktno djelo i nadam se da ćete uživati u njemu – izjavio je Massimo na promociji i zahvalio suradnicima, prijateljima i obitelji što su ga podržavali.

Podršku su mu došli pružiti producenti Nikša Bratoš, Predrag Martinjak i Ivan Popeskić, kao i njegov bend.

Nakon promocije albuma, Massima čeka uzbudljiva ljetna turneja. Nastupa u Šibeniku, Puli, Opatiji i na zagrebačkoj Šalati.

A. R.


Tagged: , , , , , , , , , ,