Massimo: Vještina (10th Anniversary Edition)

‘Vještina I ‘ i ‘Vještina II’ albumi su u izdanju Aquarius Recordsa na kojima je Massimo prošarao pjesmaricom najvećih hitova ovih prostora. Obrađujući pjesme izvođača poput Azre, Bijelog dugmeta, Gibonnija, Filma…, udahnuo je tim pjesmama svoju osobnost i novi život.
Massimo-VještinaPolazeći od činjenice da u CD shopovima više ne možete naći pojedinačne primjerke ‘Vještine’ odlučili smo sve Massimove fanove nagraditi svojevrsnom kompilacijom sastavljenom od najizvođenijih pjesama s oba CD-a, a sve se to poklopilo i sa obilježavanjem deset godina od kada je objavljena prva ‘Vještina’ (2004.). Urednik tog prvog CD-a bio je Dražen Turina Šajeta.

Ideja o pokretanju projekta krenula je nakon Massimova nastupa 2003. godine na koncertu, u Opatiji, posvećenom Arsenu Dediću na kojem je izveo pjesmu ‘Ne plači’. A Šajeta se tu našao, kako je i sam napisao u predgovoru: ‘.. slovim kao vrsni rizničar i poznavatelj domaćeg glazbenog štiva u našoj izdavačkoj kući. Hrpa mojih longplejki i CD-a, ekipa vrhunskih glazenika i Max koji će svojim vokalom pozlatiti svaku odabranu pjesmu garantirali su lak posao, no upravo spomenuta hrpa ploča pružala je toliku mogućnost izbora da su iluzije o lakoći nestale u trenu.’

Ukupno je na obje ‘Vještine’ objavljeno 28 pjesama. Odabrati presjek za ovo izdanje, i dodati koju novu obradu, bilo je izuzetno teško jer uvijek je nekome ona druga pjesma draža, ali sa sigurnošću možemo zaključiti da je u deset godina, od objave prve ‘Vještine’, Massimova vještina interpretacije postala javna stvar.

A. K.


Pročitajte još: Massimo: Ispod nekog drugog neba , Massimova pjesma godinu dana na HR Top 40


 

Tagged: , , , , , , , ,