MAXtv Filmomanija 8: Kompletan program

Osma po redu MAXtv Filmomanija – revija dobrog filma ove se godine održava ekskluzivno u zagrebačkom kinu Cineplexx Centar Kaptol od 18. do 28. rujna.MAXtv Filmomanija 8-RaidTijekom punih 11 dana revije bit će prikazano 19  filmova, a među onim najatraktivnijim svakako su već najavljeni ‘Gospodin Turner’ (r. Mike Leigh) – dobitnik nagrade za najboljeg glumca na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, ‘Tom na farmi’ (r. Xavier Dolan) dobitnik nagrade FIPRESCI na filmskom festivalu u Veneciji i ‘Zbogom jeziku’ (r. Jean-Luc Godard) dobitnik nagrade žirija na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu.

MAXtv Filmomanija donosi i najnovije filmove kultnih i priznatih redatelja među kojima se izdvajaju Lukas Moodysson (‘Mi smo najbolje’ – dobitnik Grand Prix nagrade na filmskom festivalu u Tokiju), Ari Folman (‘Kongres’ – dobitnik Europske filmske nagrade s Robin Wright i Harveyjem Keitelom u glavnim ulogama), Ralph Fiennes (‘Nevidljiva žena’ – dobitnik nominacija za prestižne filmske nagrade Oscar i BAFTA), Corneliu Porumoboiu (‘Kad se noć spusti nad Bukureštom’ – prikazan u službenoj konkurenciji filmskih festivala u New Yorku, Locarnu i Torontu) i Olivier Assayas (‘Oblaci nad Sils Marijom’ – prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu s dobitnicom nagrade Oscar Juliette Binoche i zvijezdom ‘Sumrak sage’ Kristen Stewart u glavnim ulogama).

Od filmova svakako se trebaju istaknuti i ‘Racija 2’ – novi film redatelja Garteha Evansa prikazanog na filmskim festivalima u Sundanceu i Karlovy Vary; ‘Grigris’ – novi film redatelja Mahamata Saleha Harouna prikazanog u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu; ‘Joe’ – redatelja Davida Gordona Greena dobitnika dvije nagrade na filmskom festivalu u Veneciji s dobitnikom nagrade Oscar Nicolasom Cageom u glavnoj ulogi; ‘Macondo’ – redatelja Sudabeha Mortezaija prikazanog u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg filmskog festivala u Berlinu; ‘Redoslijed nestanka’ – redatelja Hansa Pettera Molanda također prikazanog u konkurenciji filmskog festivala u Berlinu; ‘Mishima: 25. studeni – Dan kad je odlučio o svojoj sudbini’ – japanskog redatelja Kojia Wakamatsua prikazanog u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu; ‘Kako opljačkati gangstera’ – redatelja Rowana Athalea prikazanog na filmskim festivalima u Torontu i Londonu.

Kao i na svim dosadašnjim revijama dobrog filma, američka produkcija nikako neće ostati zakinuta. Tako će u sklopu osme MAXtv Filmomanije u kinu Cineplexx Centar Kaptol gledatelji imati priliku vidjeti nezavisnu dramediju ‘Kosturski blizanci’ (r. Craig Johnson) dobitnika nagrade za najbolji scenarij na filmskom festivalu u Sundanceu; ‘Pronađena mladost’ (r. Aaron Katz i Martha Stephens) prikazan na filmskim festivalima u Sundanceu, Locarnu i Los Angelesu; ‘Baš poput žene’ (r. Rachid Bouchareb) sa Siennom Miller u glavnoj ulozi.

Generalni pokrovitelj MAXtv Filmomanije 8 je Hrvatski Telekom, a već tradicionalno projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 18. do 28. rujna s početkom u 16.00, 18.30 i 21.00 sati. Više informacija o filmovima, raspored projekcija i rezervacije ulaznica su dostupne na službenoj stranici revije: www.filmomanija.hr, te na službenoj stranici kina: www.cineplexx.hr.

P. R.


Pročitajte još: MAXtv Filmomanija 8 u pet gradova regije


 

Tagged: , , , , , , , , , ,