Maya Sar: Prvi koncert u Zagrebu

Svoj prvi koncert u Zagrebu, koji je održan u VIP Clubu, pjevačica Maya Sar započela je s četrdesetak minuta zakašnjenja. No, razlog tome nije bila njezina bosanska ležernost, nego neplanirano zadržavanje u backstageu s novinarima, koji su bili vrlo znatiželjni saznati što više o ovoj vrsnoj glazbenici koja se polako probija i na hrvatskoj sceni.
Kako je sama naglasila, ova prva zagrebačka svirka puno joj znači, utoliko više što su je njezini brojni fanovi (poput jedne Martine iz Siska koju je ‘prozvala’ u publici) zapitkivali kada će konačno održati pravi koncert u Hrvatskoj.

Počela je s naslovnom pjesmom albuma ‘Krive riječi’ koji je izašao u izdanju Aquarius Recordsa. Na albumu, rekla je Maya, nije bilo dueta, ali je ostvarila prekrasnu suradnju s Marijanom Brkićem Brkom, gitaristom Parnog valjka, i pijanistom Matijom Dedićem. Dok je Matija samozatajno iz prikrajka kluba pratio zbivanja na pozornici, Brk se na dvije pjesme pridružio Mayi i njezinu višečlanom bandu.

Sestre Ivana i Marija Husar pratile su koncert za stolom najbliže bini, da bi se u jednom trenutku popele i zajedno s njom otpjevale ‘Moj je život moja pjesma’ s kojom je Maya Sar u Bosni i Hercegovini sudjelovala u akciji borbe protiv raka.
– Moj album je tipično ženski, pa su na mojim koncertima muškarci statistička pogreška – našalila se dobro raspoložena Maya.
No, u Zagrebu to nije bio slučaj. Omjer u dobro popunjenom klubu za stolovima i oko njih, bio je otprilike pola-pola.

Upoznavši publiku sa svojim pjesmama (‘Krive riječi’, ‘Milovanja’, ‘More nemira’…) pjevačica predivnog glasa i stasa, koja se tek povremeno odvajala od piana, kojim odlično vlada, izvela je i dobro znani evergreen ‘Potraži me u predgrađu’ (iz radionice Zdenko Runjić-Drago Britvić), ‘Kad ne bude mene’ od Indexa i sevdalinku ‘Kraj potoka bistre vode’. Nakon nekoliko svojih pjesama, osvrnula se na Arsena Dedića s ‘Ono sve što znaš o meni’, a za izlazak na bis nagovorili su je povici sa stolova za kojima su bile sestre Husar i Ivana Kindl, za koje je izvela svoju eurosongovsku ‘Korake ti znam’.

Na kraju koncerta, uz zahvalu probirljivoj zagrebačkoj publici, Maya je predstavila prateće glazbenike, među kojima je i njezin klavijaturist producent i, posebno je naglasila, životni suputnik Mahir Sarihodžić.

Iz publike su je, uz već spomenute, podržali još i kolege Zoran Predin, Nikša Bratoš, Alan Bjelinski, Lea Dekleva, Nenad Bach, Miro Ungar…

Mustafa Topčagić
Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,