Medna inhalacija za zdrava pluća

Pušači, svi vi kojima su pluća ‘slaba točka’, vi koji ste preboljeli kovid, ali i vi koji dobro znate kako je važno dizati imunitet cijele godine, evo informacije koja će vas zanimati!U Rakovici kod Slunja nalazi se OPG na kojem se dobro zna i cijeni znanje pčela koje onima koji to žele dopuštaju udisanje toplog zraka direktno iz košnice.

Mednu inhalaciju u prekrasnoj maloj drvenoj kućici (koja izgleda kao velika košnica) osmislila je Brigita Čubrić, vlasnica OPG-a koji živi od vrijednog zujanja pčela. U ponudi imaju klasične pčelinje proizvode (med, vosak, propolis, cvjetni prah), ali i mogućnost inhalacije toplog zraka koji se nalazi u košnici. 

Riječ je o apiterapijskoj, znanstveno dokazanoj metodi tijekom koje pčele korigiraju magnetsko polje što na čovjeka djeluje stimulirajuće.

Na početku inhalacije dobivate inhalator i započinjete udisanje zraka kojem je u košnici temperatura 36°C. Važno je smiriti disanje i koncentrirati se na udah i izdah kako bi u pluća stigla primjesa zraka obogaćenog medom, peludi, propolisom, pergom, matičnom mliječi koja ima stimulativno djelovanje na kardiovaskularni i želučano crijevni sustav. U tišini, fokusirajte se i na zujanje pčela koje djeluje antistresno. Tretman traje od 20 do 30 minuta, a pomaže kod bolesti pluća, glavobolje, migrene te povećava radnu sposobnost i imunitet.

Mednu inhalaciju možete isprobati svaki dan u OPG Čubrić koji se nalazi u opčini Rakovica u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera. Rezervirati svoj termin možete putem maila [email protected] ili telefonski +385 47 784291. Sve detalje pogledajte na www.medene-inhalacije.com

A. M. / Foto Nikola Zoko


Tagged: , , , , , , , , , ,