Međunarodni dan poezije: Snaga pisane riječi

U posljednjih šest godina u poetskoj kampanji tvrtke Julius Meinl ‘Platite kavu stihom’, samo u Hrvatskoj prikupljeno je više od 100.000 napisanih stihova, sudjelovalo je više od tisuću ugostiteljskih objekata, a u cijelom svijetu možemo govoriti o stotinama tisuća napisanih stihova.Nažalost, zbog teške situacije izazvane korona virusom ove godine na Međunarodni dan poezije, 21. ožujka, kampanja se neće održati u 150 ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske.

Međutim, u subotu stih možete objaviti na službenom facebook ili instagram profilu Julius Meinl Hrvatska te kao post na svom instagramu i označiti s #PayWithAPoem. Na taj način će se i vaš stih računati u borbi protiv nepismenosti zajedno s globalnom dobrotvornom organizacijom Worldreader. Poetski događaj ‘Platite kavu stihom’ uz poruku ‘Svaki stih se broji’ ima cilj prikupljanja 100.000 stihova/donacija kao potporu globalnoj pismenosti. Prikupljenim sredstvima financirat će se projekti opismenjavanja u Etiopiji, Keniji i Indiji, zemljama koje su najviše pogođene problemima slabe pismenosti, a iz kojih potječe Julius Meinl kava.

Zašto ne biste, na trenutak, zaboravili na emojije, savršeno filitrirane fotografije i gifove? Zašto ne biste emotikone pretvorili u prave emocije? U vremenima kada nam je empatija prijeko potrebna, kada će iskrene emocije, briga za drugoga i društvena odgovornost postati najvrjednija valuta, ove godine, u subotu 21. ožujka, na Međunarodni dan poezije, ostanite doma, inspirirajte se Julius Meinl šalicom kave ili čaja i otkrijte poetsku snagu riječi. Čekamo vas online, jer svaki stih se broji!, poručuju organizatori.

L. P.


Tagged: , , , , , , , , ,