Poetry Cafe: Poezija živi 24 sata dnevno

U zagrebačkoj Kordunskoj ulici, u prostoru gdje je godinama stanovala popularna Kinoteka, otvoren je Julius Meinl Poetry Cafe, lokal u kojem će svoje mjesto pronaći umjetnici i svi ljubitelji poezije.
Julius Meinl-KinotekaPoetry Cafe je vrhunac velike kampanje branda Julius Meinl i njihovog Poetry projekta u kojem je predstavljena sva ljepota i vrijednost poezije u životu običnih ljudi, ali i svojevrsna oaza mira u kojoj će posjetitelji u ispijanju jutarnje kave tražiti bijeg od svakodnevice.

U oslikavanju Poetry Cafea sudjelovali su studenti s akademije likovnih umjetnosti, a koliko su njihovi vizuali uspješni i koliko su uspjeli dočarati ovaj projekt, imali su se priliku uvjeriti i brojni uzvanici.

Julius Meinl Poetry Cafe je nastavak lijepe priče koja je počela 3. ožujka Poetry projektom, zanimljivom i edukativnom kampanjom u kojoj su građane željeli potaknuti na otkrivanje i prepoznavanje poezije u cijeloj njezinoj ljepoti. Nastavak kampanje uslijedio je na Međunarodni dan poezije 21. ožujka kada je Julius Meinl odlučio nagraditi sve ljubitelje kave i sve one kojima je ovaj mirisni napitak svakodnevni životni ritual. Stoga je 21. ožujka u 255 lokala diljem Hrvatske u kojima se točila Julius Meinl kava, valuta plaćanja bila poezija te je na taj dan preko 22.000 ljudi platio Julius Meinl kavu svojim stihom, poezijom.

Robert KurbašaVoditeljica i domaćica otvaranja Poetry cafea bila je Antonija Blaće, za glazbenu kulisu zadužen je bio Kristijan Beluhan, dok je monodramu ‘Ispit savjesti’ (pjesme u prozi Tina Ujevića) izveo Robert Kurbaša. Poetry Cafe će i u budućnosti organizirati zanimljiva glazbena gostovanja, ali i noći poezije s poznatim glumcima i umjetnicima te razna kulturna događanja na radost svih posjetitelja. Tijekom otvorenja predstavljeno je i 12 autora čije stihovi krase zidove Poetry Cafea, a koji su putem facebooka imali priliku predložiti svoje stihove i biti dio stvaranja ovog mjesta uživanja u poeziji. O interesu i želji da sudjeluju u ovoj lijepoj priči pokazuje i činjenica da se sa svojim stihovima prijavilo više od 800 autora.

PRiredba / Foto: John Pavlish

Pročitajte još: Kavu platite poezijom! , Kava i dalje inspirira pjesnike , Poezija pokazala moć ljepote

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,