Medvedgrad: Novi izvođači, stara utvrda, odlična svirka

Medvedgradske glazbene večeri, koje su srpanj u Zagrebu učinile zabavnim i uzbudljivim za sve koji ljeto provode daleko od morske obale, i ove će godine okupiti zvučna imena regionalne glazbene scene.The Bambi Molesters (srijeda, 12.07.), Amira Medunjanin (četvrtak, 13.7.) i Kries (petak, 14.7.), odlična atmosfera i glazbena ostvarenja različitih žanrova, razlozi su zašto ponovno posjetiti ovaj boutique festival s prelijepim pogledom na hrvatsku metropolu.

No, nisu zanemarene ni mlade snage. I ove će godine u programu Akustika na vrhu kule, nastupiti nekoliko zanimljivih domaćih imena nove generacije. Zagrebačka folk blues skupina Nellcote (srijeda, 12.7.), alt rock skupina Mnogi drugi (četvrtak, 13.7.) i koprivnička etno folk rock skupina Ogenj (petak, 14. 7.) izvrstan su uvod u trodnevnu glazbenu poslasticu.

Kao što glazbeni znalci već znaju, ovo nije prva godina da se Medvedgradske glazbene večeri mogu pohvaliti biranim programom. Organizatori događanja – Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i Park prirode Medvednica – do sada su na pozornicu unutar drevnih zidina doveli umjetnike kao što su Jelena Radan, Rundek Cargo Trio, Jasna Bilušić i Dinko Appelt, Zoran Predin i Damir Kukuruzović, Django group, Meritas, Tamara Obrovac Transhistria quartet, Detour, Pavel, Sara Renar, Urban&4, Elemental i Luce. U suradnji s akustičnim serijalom Muzika.hr – Akustika, od mladih umjetnika publici su se u protekle tri godine predstavili Queen of Sabe, NLV, Nina Romić, Auguste, Dina Rizvić, Voland Le Mata, For i Side project.

U pretprodaji je dostupno 230 pojedinačnih ulaznica, koje se mogu nabaviti na www.ulaznice.hr i na prodajnim mjestima istog sustava: Glazbena knjižara Rockmark, TISAKmedia, Aquarius Records, Croatia Records… Program Akustika na vrhu kule ne plaća se posebno i njemu će moći nazočiti trideset dovoljno brzih kupaca koji pri kupnji pojedinačnih ulaznica izaberu dodatni spomenuti program. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, program se seli u zamjenski prostor- Kinoteku u Kordunskoj ulici.

J. G.


Medvedgradske glazbene večeri pobijedile vjetar


Završile Medvedgradske glazbene večeri 2015


Medvedgradske glazbene večeri


Tagged: , , , , , , , , , ,