Medvjedi i 3.a protiv nasilja među djecom

Hokejaši zagrebačkog KHL Medveščaka – Dario Kostović, Mike Glumac i Mark Popović – posjetili su Osnovnu školu A. B. Šimića u zagrebačkoj Dubravi, na poziv učenika 3.a razreda.Hokejaši-UnicefUčenici su, naime, pokrenuli projekt protiv vršnjačkog nasilja ‘Kraj zlostavljanja počinje sa mnom’ dok su popularni Medvjedi zaštitna lica UNICEF-ove kampanje ‘Zaustavimo nasilje nad djecom’ koja poziva na zaustavljanje nasilja nad djecom.

Brojni učenici okupili su se kako bi hokejašima postavili pitanja o hokeju, ali i o pravilima ponašanja na sportskom terenu. Učenike je zanimao i spot koji je hokejaš Dario Kostović snimio za hrvatsku kampanju ‘Zaustavimo nasilje nad djecom’ koja govori o različitim vrstama nasilja nad djecom. Hokejaši su objasnili da su unatoč svim svojim različitostima – poput porijekla, jezika koji govore i običaja, oni na ledu složni tim u kojem se svi međusobno prihvaćaju i uvažavaju, ali poštuju i svoje sportske protivnike.

Projekt 3. a razreda nastao je u želji učenika za sigurnom i veselom školom u kojoj se nasilje neće tolerirati. Uz pomoć nastavnika koji su ih podržali, učenici su svoj projekt pretočili u stvarnost: nastali su letci i plakati, likovni i literarni radovi pa čak i strip. Okupili su i učenike iz viših razreda koji im pomažu u provedbi aktivnosti, objasnila je ravnateljica škole Verica Šimičić. Izradili su i grafit s porukom projekta ispod kojeg se učenici potpisuju u znak podrške, a njima su se ovom prigodom priključili i Medvjedi.

Za prošlu godinu KHL Medveščak je donirao UNICEF-u 37.750 kuna, koje su prikupili od prodaje karata, u znak podrške UNICEF-ovim programima za djecu u Hrvatskoj.

‘Drago nam je što ovom donacijom kao njegovi sportski partneri, možemo pridonijeti UNICEF-ovim aktivnostima za bolji život sve djece u Hrvatskoj ali i u svijetu. Pridružili smo se inicijativi Zaustavimo nasilje nad djecom jer kao sportaši i sportski uzori želimo poručiti da je nasilje uvijek neprihvatljivo, bilo da je riječ o tjelesnom kažnjavanju djece ili vršnjačkom nasilju. Projekt 3. a razreda nas je oduševio jer se radi o inicijativi samih učenika’ izjavio je tom prilikom Dario Kostović.

UNICEF / Foto: Igor Šoban

Pročitajte još: UNICEF-ove čestitke s potpisima hokejaša , UNICEF i Medveščak u kampanji za djecu

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,