Darujemo slikovnicu: Medvjedica Marta i šareni planinski čaj

U suradnji s izdavačkom kućom Ibis grafika darujemo 1 čitatelja/icu slikovnicom ‘Medvjedica Marta i šareni planinski čaj’ autorice Erike Katačić Kožić.Medvjedica MartaKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 22. svibnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 23. svibnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Slikovnica govori o jednom danu u životu medvjeda: od izlaska iz brloga, tumaranja po šumi u potrazi za hranom, do povratka u brlog kada se počne spuštati mrak. Umjesto da s majkom medvjedicom traži plodove, ona trči za leptirićima, bere cvijeće, upadne u potok… Tek na kraju dana, dovoljno umorna, Marta zajedno s mamom vadi med iz košnice i odlazi na spavanje.

Priča je napisana na osnovama terapeutske priče, a metafora je osnovna figura. Autorica Erika Katačić Kožić je putem male Marte odlično prikazala ponašanje djeteta s poremećajem pažnje. Priča ne teži tome da ‘popravlja’ bilo koga, već donosi situacije u koje se djeca mogu uživjeti. Nakon što čuju priču, djeca će iste situacije moći vidjeti na drugačiji način, iz drugog kuta i nesvjesno početi mijenjati svoje ponašanje. Zelena boja koja dominira u ilustracijama mlade slikarice Valentine Supanz Marinić, odlično prikazuje umirujuću atmosferu cijele priče.

Priča ‘Medvjedica Marta i šareni planinski čaj’ može se koristiti kao priča za razbibrigu, u školama ili vrtićima, ali i ukazati na problematično ponašanje pojedinca, i ponuditi rješenje. Na kraju priče, kao dodatak postoji ilustrirani rječnik. U njemu se nalaze slike nekoliko vrsta leptira koji se pojavljuju u priči, i mrkog medvjeda koji uza se imaju navedene nazive. Riječ je o biljkama i životinjama koje žive u šumama Hrvatske, osobito Gorskog kotara, pa knjiga ima i dodatnu edukativnu vrijednost.

Tagged: , , , , , ,