Memoari princa Harryja u hrvatskim knjižarama

Knjiga memoara princa Harryja ‘Rezerva’ koja je šokirala svijet i poljuljala temelje britanske kraljevske obitelji, u izdanju VBZ-a, od danas je u prodaji u hrvatskim knjižarama.

Prije nego što je izgubio majku, dvanaestogodišnji princ Harry bio je poznat kao bezbrižna i vesela “rezerva” mnogo ozbiljnijem prijestolonasljedniku. Tuga je promijenila sve. Mučio se u školi, borio s gnjevom i samoćom – za majčinu je smrt okrivljavao medije i zato je imao poteškoća i s prihvaćanjem života pod svjetlima reflektora.

U dvadeset prvoj godini pridružio se Britanskoj vojsci. Disciplina mu je dala strukturu, a dva odlaska na bojište u domovini su ga pretvorila u junaka. No ubrzo se počeo osjećati izgubljeno kao nikad prije, patio je od posttraumatskog stresnog poremećaja i teških napadaja panike. A prije svega, nije mogao pronaći istinsku ljubav.

Onda je upoznao Meghan. Svi su bili očarani romantičnom pričom mladoga para, nalik na onu filmsku, i radovali se njihovu vjenčanju iz bajke. No od samoga početka Harry i Meghan bili su na meti medija, izloženi neprekidnom zlostavljanju, rasizmu i lažima. Uvidjevši patnju svoje supruge i strahujući za njihovu sigurnost i mentalno zdravlje, Harry je smatrao da ponovnu tragediju može spriječiti jedino ako napusti domovinu. Tijekom mnogih stoljeća malo njih usudilo se otići iz kraljevske obitelji. Posljednja osoba koja je to pokušala, bila je upravo njegova majka…

Prvi put princ Harry pripovijeda nam svoju priču, kao kroničar vlastita putovanja, brutalno i hrabro iskren. ‘Rezerva’ je prekretnica, puna važnih uvida, otkrića, samoispitivanja i teško stečene mudrosti o vječnoj premoći ljubavi nad tugom.

VBZ
Tagged: , , , , , , , , ,