Meritas otvorile Medvedgradske glazbene večeri

Svi koji su četvrtak navečer odlučili provesti na Medvedgradu ponad Zagreba, unatoč nestabilnoj vremenskoj prognozi, nisu nimalo pogriješili s odabirom.
Medvedgrad-Meritas
Nebo nad Medvedgradom, brzo se razvedrilo, a ‘vjetar u kosi’ dao je posebno osvježenje svima koji su pobjegli u avanturu s užarenog gradskog betona i odlučili uživati na otvorenju još jednih Medvedgradskih glazbenih večeri. Na samom vrhu južne kule, u 20 sati, započeo je akustični dio programa prve večeri. Nastup mlade kantautorice Queen Of Sabe s pogledom na cijeli Zagreb, bez ikakve je sumnje bio savršena uvertira u svaki sljedeći trenutak ovog glazbenog događaja…

S početkom u 21.15 sati na glavnom medvedgradskom platou, okružene zidinama, zelenilom i svjetlima grada Zagreba, grupa Meritas službeno je otvorila još jedne glazbene večeri. U jednom trenutku, na pozornici im se pridružila kolegica i dugogodišnja prijateljica, glazbenica Jelena Radan, te učinila ovaj nastup još čarobnijim…

Tristotinjak prisutnih zaljubljenika u pop glazbu senzualnog karaktera, puna su dva sata vidno uživali u ambijentu koji im je, osim ovih iznimnih glazbenica s pozornice, pružao i sami ambijent ovog prekrasnog parka prirode.

‘Svima koju su bili na jednom od koncerata na Medvegradu ne trebamo isticati posebnost tog mjesta i pogleda koji se pruža sa zidina. Hvala što ste zajedno s nama proveli sinoćnju večer, hvala na toploj energiji kojom ste popratili svaku našu izvedbu. S osmijehom smo kontravali vjetru na 600 metara nadmorske visine… I posebno se zahvaljujemo organizatoru koji je poput proroka zamislio spoj ovog mjesta i naše glazbe koji su se sinoć savršeno nadopunjavali. Do sljedećeg susreta, Anita, Meri, Tin, Ivan, Zde i Mario…’ – članovi grupe Meritas nisu krili svoje oduševljenje nakon nastupa.

Menart / Foto: Vedran Metelko

Pročitajte još: Medvedgradske glazbene večeri

Tagged: , , , , , , , , , ,