Meryl Streep: Glumica, gitaristica, pjevačica… rock kraljica

Pogledajte i poslušajte glumačku legendu u ekskluzivnom prilogu iz komedije ‘Rock kraljica’!

Meryl Streep uistinu je živuća legenda. Kao vjerojatno jedna od najpoznatijih glumica svih vremena, do danas je u svijetu filma osvojila sve što se moglo osvojiti: vlasnica je triju prestižnih nagrada Oscar (od sveukupno 19 nominacija što predstavlja teško dostižan rekord), osam nagrada Zlatni globus (od sveukupno čak 26 nominacija), dvije nagrade BAFTA (od 12 nominacija), dvije prestižne televizijske nagrade Emmy… O broju nagrada i nominacija raznih međunarodnih filmskih instituta i festivala bolje da niti ne pišemo, jer bi nam samo za nabrajanje tih podataka trebalo pola dana. Zato je jednostavnije nazvati Meryl Streep jednom (preciznom) rječju: kraljica!

Ovu glumačku legendu uskoro ćemo gledati u ulozi u kakvoj je do sada nismo imali prilike vidjeti – kao gitaristicu i pjevačicu benda The Flash u komediji ‘Rock kraljica’ u kojoj nastupa uz oskarovca Kevina Klinea te Mamie Gummer koja u filmu glumi njezinu kćer, ali koja je njezina kćer i u stvarnom životu. Film ‘Rock kraljica’ režirao je Jonathan Demme (najpoznatiji po režiji remek-djela ‘Kad jaganjci utihnu’), a napisala ga je Diablo Cody (dobitnica Oscara za originalni scenarij hvaljenog filma ‘Juno’). U filmu se u jednoj od glavnih uloga pojavljuje i poznati glazbenik Rick Springfield.

Ovim putem predstavljamo vam ekskluzivni glazbeni prilog iz filma ‘Rock kraljica’ u kojem možete pogledati, ali i poslušati kako Meryl Streep zvuči uživo. Naime, glumica je za potrebe snimanja ovog filma naučila svirati gitaru, a zbog toga je prošloga ljeta snimanje moralo biti odgođeno na par tjedana. Streep je perfekcionistica i ništa ne prepušta slučaju, a dokaz da je i ovoga puta uspjela u potpunosti obaviti zadatak koji je stavljen pred nju leži u novim kritičarskim hvalospjevima koji po tko zna koji put hvale njezinu performansu kao do sada nešto neviđeno.

U filmu ‘Rock kraljica’ Meryl Streep tumači Ricki – ostarjelu pjevačicu/gitaristicu heroinu koja se odrekla svega kako bi ostvarila svoj san o rokerskoj slavi, ali koja se sada mora vratiti kući kako bi pokušala ispraviti sovje odnose s vlastitom obitelji…  Komedija ‘Rock kraljica’ u domaća kina stiže u četvrtak, 3. rujna.

S. R.


Ricki and the Flash - Julie (Mamie Gummer) i Ricki (Meryl Streep)

Rock kraljica: Meryl Streep

Meryl Streep
Meryl Streep u komediji Ricky And The Flash


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,