Metaxa: 100 kuna za bocu s potpisom grčkog majstora

U zagrebačkom klubu Lauba 20 najboljih barmena iz Hrvatske i više od stotinu uzvanika imalo je priliku uživati u okusima grčkog žestokog alkoholnog pića Metaxe koje su predstavili Metaxa Master, Constantinos Raptis, te Metaxa brand ambasador i jedan od najboljih barmena u Grčkoj, Aris Chatziantoniou.metaxa-12Povod je bilo predstavljanje i degustacija ekskluzivnog izdanja Metaxe 12*, luksuznog pića kreiranog u čast 115 godina postojanja Metaxa kompanije. Osim spomenutog, na tržištu već postoje Metaxa 5* i 7*.

Metaxa je godinama prepoznata kao vrhunsko grčko žestoko piće, što najbolje potvrđuje informacija da se svake minute, u više od 60 zemalja, konzumira čak 1000 čašica tog pića. Bilo da se konzumira čista ili kao dodatak koktelima, svojim specifičnim aromama oduševljava i najveće znalce.

constantinos-raptis-metaxa-masterConstantinos Raptis peti je Metaxa majstor od začetka kompanije i kreator Metaxe 12* i upravo se u njegovoj recepturi kriju sve tajne ovog savršenog i jedinstvenog okusa. U svom prvom posjetu Hrvatskoj, Constantinos je gostima predstavio specifičnosti pažljivo biranih sastojaka i njihovu kombinaciju, a okupljeni su se mogli i sami uvjeriti zašto je Metaxa prepoznata kao jedan od najboljih alkoholnih brendova na svijetu.

‘Kako bi dobili prepoznatljiv, aromatičan okus u proizvodnji Metaxe 12* koristimo isključivo sorte muškata uzgojene na otoku Samosu u Egejskom moru kojima se kasnije dodaju vinski destilati i biljni ekstrakti. Metaxa majstor pažljivo bira i dozira sve sastojke, a o kojim je biljkama riječ ostat će tajna. Konačan destilat zatim se ostavlja da stoji u hrastovim bačvama, hladi se i filtrira, a rezultat je pitki, specifičan okus čija svaka kap podsjeća na Mediteran’, istaknuo je Constantinos.

Uzvanicima je u znak zahvale što su došli na promociju i što će promovirati ovo u Hrvatskoj ne baš tako popularno piće, ponuđeno da po posebnoj cijeni od 100 kuna mogu kupiti bocu Metaxe 12* s potpisom majstora Constantinosa Raptisa.

aris-chatziantoniou-metaxa-barmenKako bi se domaći barmeni što bolje upoznali s okusima Metaxe i najnovijim trendovima u pripremi koktela, pobrinuo se Aris Chatziantoniou. On je vlasnik prvog kafića u Grčkoj u kojem se primjenjuje koncept molekularne gastronomije, revolucionarnog kulinarskog trenda koji u posljednje vrijeme postaje sredstvo izražavanja sve više majstora spremanja koktela, ali osvaja i ljude koji su spremni da probaju nešto novo i neobično.

‘Lansiranjem Metaxe 12*, Coca-Cola HBC Adria još jednom pokazuje kako zajedno sa svojim kupcima i partnerima odgovara na tržišni trend rasta premium i super premium kategorija jakih alkoholnih pića. Također, cijenimo velik interes najboljih hrvatskih barmena za ovaj event koji svojim kreativnim rješenjima i iznimnim vještinama stvaraju nezaboravne trenutke za naše potrošače. Ponosni smo što našim potrošačima možemo prenijeti 128 godina tradicije brenda Metaxe u svakoj boci ovog ovog iznimno kvalitetnog pića’, istaknula je Marie Anargyrou Nikolić, generalna direktorica Coca-Cole HBC,

P. R.


Srpske šljivovice-26 boca
Prezentacija i degustacija 26 srpskih šljivovica

jack-daniels-bacva
Napokon pronađena Jackova bačva

 

Tagged: , , , , , , , , , ,