Mia Dimšić: Pobjednica Dore s pjesmom Guilty Pleasure

Jedna od najpopularnijih mladih kantautorica, Mia Dimšić, zablistala je u debitantskom nastupu na Dori u Opatiji.

U posljednjoj izvedbi subotnje večeri Mia je oduševila publiku i stručni žiri zanimljivom scenskom pričom i posebnim nastupom na kakav od nje nismo navikli. Najavljivala je plesnu koreografiju i emotivnu izvedbu, a upravo se to pokazalo ključnim za pobjedu. Pop pjesmom ‘Guilty Pleasure’ Mia je još više iskoračila prema svjetskom pop zvuku koji predvode Taylor Swift i Ed Sheeran. U emocijama nabijenoj večeri samopouzdano je vladala pozornicom i pokazala zavidne vokalne sposobnosti. Glazbu i tekst za ‘Guilty Pleasure’ napisala je uz pomoć svog standardnog autorskog tima, koji čine Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, a autor aranžmana je Ante Gelo.

‘Danas sam shvatila da imam najbolje ljude i najbolji tim oko sebe. Zahvaljujem prije svega Damiru Bačiću, jer bez njega ne bi mogla ništa. Zahvaljujem izdavaču, Croatia Recordsu, svima koji su pomogli na bilo koji način, a svakako hvala i mojoj obitelji i ispričavam se ako sam nekoga izostavila, jer sam jako uzbuđena oko svega’, rekla je Mia Dimšić nakon pobjede na Dori.

Senzacionalan je ovo uspjeh za pjevačicu koja je svoj prvi singl ‘Budi mi blizu’ objavila 2015. godine, a koja iza sebe ima već tri studijska albuma. Njezina popularnost u regiji raste iz godine u godinu, a ovogodišnja Eurovizija prva joj je velika prilika da se iskaže i na europskoj razini. Za nju sada slijedi period intenzivnih priprema za nastup u Torinu koji će ljubitelji glazbe diljem Europe pratiti s velikom pozornošću. Eurovizija će biti održana od 10. do 14. svibnja, kada je predviđeno veliko finale.

Osim nastupa, u Opatiji je predstavljen i nosač zvuka ovogodišnje Dore o kojemu su govorili Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, Klaudija Čular, urednica izdanja te urednica u Croatia Recordsu i Tomislav Štengl, voditelj projekta Dora 2022. Na njemu se nalaze sve pjesme s Dore koje će od ponedjeljka biti dostupne i na svim svjetskim streaming servisima.

C. R. / Foto: Goran Čižmešija


Tagged: , , , , , , , , ,