Midsummer Scene: Romeo i Julia oduševili Dubrovnik

Čarobni Lovrjenac na trenutak je postao Verona i jedna od najljepših pozornica svijeta. Dugo očekivana premijera ‘Romea i Julije’ Williama Shakespearea oduševila je posjetitelje te najavila sadržajno bogato 8. izdanje Midsummer Scene Festivala.Predstava se izvodi svake večeri u 21.30 sati sve do 3. srpnja, a Festival traje do 5. srpnja.

Glumački cast koji predvode Georgia Christodoulou kao Julija te Jordan McKenzie kao Romeo izvrsno su utjelovili najpoznatiji ljubavni par svih vremena. Izvrsna svjetlosna igra i akustični prostor tvrđave Lovrjenac dodatna su inspiracija i za cast u kojem su još Thomas Michaelson, Karren Winchester, Robert Rickman, Amanda Osborne, Mark Elstob te Leo Elso. Redatelj je Sean Aita koji je ovog puta u predstavu unio promjene koje daju dinamiku i pojačavaju emotivni dojam. Ova ljubavna tragedija svakog puta iznova oduševljava i propitkuje emocije gledatelja.

Festival nastavlja i izvrsnu suradnju s Kazalištem Marina Držića te će se za vrijeme njegova trajanja prikazati najnovija uspješna predstava, koju čeka gostovanje na međunarodnim festivalima. Radi se o djelu ‘Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije’, adaptacija Tibora Hrs Pandura i Livije Pandur prema tekstu B.M. Koltesa i W. Shakespearea u režiji Livije Pandur, koje će biti izvedeno 27. lipnja.

U glazbenom dijelu programa nastupit će pijanistica Antonija Pacek čijim koncertom će se obilježiti 750 godina Dubrovačkog statuta,. Tu je i spektakularni glazbeno scenski projekt, koji je na rasporedu 4. srpnja, uz Klapu Kaše naziva ‘Millions of Strange Shadows’, što je ujedno svjetska praizvedba uglazbljenih Shakespeareovih soneta na engleskom jeziku autora Vicka Dragojevića.

Festival će zatvoriti prošlogodišnja uspješnica – predstava ‘A Poor Player’ (Bijedan glumac) 5. srpnja, monodrama s elementima farse, koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju. Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

T. D. / Foto: MSF


Tagged: , , , , , , , , , , , ,